marți, octombrie 4, 2022
AcasăDezvăluiriDeputații ruși din Lomonosovsky cer oficial demisia lui Putin, iar extremiștii de...

Deputații ruși din Lomonosovsky cer oficial demisia lui Putin, iar extremiștii de dreapta cer spânzurarea dictatorului, pe care-l acuză de trădare

Deputații consiliului municipal din districtul Lomonosovsky din Moscova, urmând exemplul celor din orașul natal al lui Putin, Sankt Petersburg, au votat o moțiune similară, adresată Dumei de Stat, prin care au cerut demisia dictatorului rus. De asemenea, extrema dreaptă rusă cere spânzurarea dictatorului Vladimir Putin, pe care-l acuză de trădare.

Deputații din districtul Lomonosovski au postat pe site-ul oficial decizia luată pe 8 septembrie, alături de un videoclip cu înregistrarea evenimentului.

Oficialii ruși susțin că Putin cu retorica sa agresiva și politica dictatorială a aruncat din nou țara în epoca Războiului Rece, reluând amenințarea restului lumii cu armele nucleare și îi cer demisia.

Studiile arată că oamenii din țările cu rotație regulată a puterii, trăiesc în media mai bine și mai mult decât în ​​cele în care liderul părăsește funcția doar cu picioarele înainte. Ați avut reforme bune în primul și, parțial, al doilea mandat, dar după aceea n-a mai mers nimic: PIB-ul nu s-a dublat, salariul minim nu s-a ridicat la cifrele declarate, oamenii deștepți și harnici părăsesc Rusia în masă, iar stabilitatea promisă nu există.

Retorica pe care dumneavoastră și subordonații dumneavoastră o folosiți este plină de intoleranță și agresivitate de mult timp, ceea ce în cele din urmă a aruncat efectiv țara noastră înapoi în epoca Războiului Rece. Oamenii se tem din nou și urăsc Rusia, în timp ce noi amenințăm întreaga lume cu arme nucleare.

Prin urmare, vă rugăm să vă demisionați din funcție din cauza faptului că opiniile dvs. și modelul dvs. de management sunt iremediabil depășite și împiedică dezvoltarea Rusiei și potențialul uman al acesteia” – se afirmă în decizia votată pe 8 septembrie de deputații municpali din districtul moscovit Lomonosovsky.

Rusciștii lui Girkin cer spânzurarea dictatorului

În același timp, extrema dreaptă rusă cere, direct, potrivit politologului Andriy Piontkovskyi, eliminarea fizică a dictatorului, potrivit agenției de știri Unian.

Declarația lui Piontkovskyi a fost făcută într-un interviu cu gazda programului „Studio Zahid” de la postul de televiziune „Espresso”.

„Acum că Ucraina a intrat în contraofensivă, trebuie să priviți cu coada ochiului și înspre canalele Telegram ale rusciștilor lui Putin, care sunt în panică și repetă acum toate tezele lui Girkin, binecunoscute de audiența ucraineană, prin care cere spânzurarea lui Putin ca trădător”, a remarcat Piontkovskyi.

Politologul rus Andrei Piontkovskyi susține că ruscismul, sau ideologia fascismului rus, este în multe privințe similar cu fascismul german (nazismul), în timp ce discursurile președintelui Vladimir Putin reflectă idei similare cu cele ale lui Adolf Hitler.

Potrivit acestuia, rusciștii dau vina pe Putin pentru înfrângere, pentru eșecul „operațiunii speciale” din Ucraina, și, de fapt, pentru înfrângerea în război.

„Prin urmare, o criză politică internă profundă se dezvoltă în Rusia, iar acestea sunt doar primele, relativ modeste, succese ale Forțelor Armate. Vă puteți imagina ce se va întâmpla după astfel de evenimente, care sunt destul de reale astăzi, cum ar fi, de exemplu , eliberarea Hersonului și distrugerea podului Kerci! Vă garantez că Putin nu va supraviețui politic acestor evenimente„, a conchis Andriy Piontkovskyi.

Deputații municipali din Sankt Petersburg au cerut Dumei de Stat să-l acuze pe Putin de trădare 

Anterior, consiliul municipalității Smolninskoye din Sankt Petersburg a cerut Dumei de Stat să-l acuze pe președintele rus Vladimir Putin de înaltă trădare pentru a-l retrage din funcție. Acest lucru a fost anunțat de deputatul Dmitri Palyuga.

Deputații din Petersburg consideră că decizia lui Putin de a începe invazia armatei ruse pe teritoriul Ucrainei dăunează securității Rusiei și a cetățenilor săi. Decizia, potrivit lui Palyuga, a fost luată de majoritatea deputaților prezenți din Smolninsky.

El a postat, de asemenea, textele deciziei și  ale apelului , care urmează să fie trimise deputaților Dumei de Stat. Deputații susțin că tinerii mor sau devin invalizi în războiul din Ucraina, iar economia rusă suferă din cauza războiului. După începerea invaziei ruse, blocul NATO a început să se extindă în mod activ spre est, iar Ucraina a început să primească din ce în ce mai multe arme, deși obiectivele pe care Putin le-a folosit pentru a justifica agresiunea militară erau total opuse, au spus aceștia.

„Credem că decizia președintelui Putin de a începe operaținea militară specială (NWO) este dăunătoare securității Rusiei și cetățenilor săi. În acest sens, vă rugăm, în calitate de deputat al Dumei de Stat, să înaintați propunerea de punere sub acuzația de trădare a președintelui Federației Ruse, pentru a-l revoca din funcție”, se arată în apelul deputaților din orațul natal al dictatorului Putin.

Dan Badea
Jurnalist de investigații din 1990, licențiat în matematică. Instituții mass media pentru care am lucrat în ultimii 30 de ani: Expres, Ultimul Cuvânt, Tele7 abc, Televiziunea Română, Evenimentul Zilei, Adevărul, Bilanț, Prezent, Interesul Public, Gardianul, Curentul. Autor al volumului ”Averea Președintelui. Conturile Ceaușescu” - Nemira, 1998.
Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate