marți, octombrie 4, 2022
AcasăDezvăluiriDisidență: Deputații municipali din Sankt Petersburg au cerut Dumei de Stat să-l...

Disidență: Deputații municipali din Sankt Petersburg au cerut Dumei de Stat să-l acuze pe Putin de trădare din cauza declanșării războiului din Ucraina

Consiliul municipalității Smolninskoye din Sankt Petersburg a sugerat Dumei de Stat să-l acuze pe președintele rus Vladimir Putin de înaltă trădare pentru a-l retrage din funcție. Acest lucru a fost anunțat de deputatul Dmitri Palyuga, relatează portalul Meduza.

Deputații din Petersburg consideră că decizia lui Putin de a începe invazia armatei ruse pe teritoriul Ucrainei dăunează securității Rusiei și a cetățenilor săi. Decizia, potrivit lui Palyuga, a fost luată de majoritatea deputaților prezenți din Smolninsky.

El a postat, de asemenea, textele deciziei și  ale apelului , care urmează să fie trimise deputaților Dumei de Stat. Deputații susțin că tinerii mor sau devin invalizi în războiul din Ucraina, iar economia rusă suferă din cauza războiului. După începerea invaziei ruse, blocul NATO a început să se extindă în mod activ spre est, iar Ucraina a început să primească din ce în ce mai multe arme, deși obiectivele pe care Putin le-a folosit pentru a justifica agresiunea militară erau total opuse, au spus aceștia.

„Credem că decizia președintelui Putin de a începe operaținea militară specială (NWO) este dăunătoare securității Rusiei și cetățenilor săi. În acest sens, vă rugăm, în calitate de deputat al Dumei de Stat, să înaintați propunerea de punere sub acuzația de trădare a președintelui Federației Ruse, pentru a-l revoca din funcție”, se arată în apel.

Același anunț a fost făcut și de deputatul Nikita Yuferev:

Deputații din Smolninskoye nu fac pentru prima dată această extrem de curajoasă propunere, deși asupra lor se fac presiuni uriașe din partea regimului dictatorial pentru a le închide gura. Deocamdată, lor li s-a interzis să mai țină ședințele în sediul municipalității, dar se întrunesc, regulat, la intrarea clădirii

În martie, la scurt timp după invadarea Ucrainei de către Rusia, deputații municipalității Smolninskoe au trimis un apel lui Vladimir Putin, cerând oprirea războiului, retragerea trupelor ruse din Ucraina și demisia. Au vrut să organizeze și un miting împotriva războiului la Sankt Petersburg, dar autoritățile orașului au refuzat să-l aprobe.

„Din cauza fanteziilor voastre istorice, soarta a mii de soldați ruși și a milioane de cetățeni ai Ucrainei a fost pusă în pericol. O lovitură ireparabilă a fost deja dată autorității internaționale a Federației Ruse”, se arăta în document.

În iulie, același deputat din Sankt Petersburg a postat pe Twitter un afiș curajos apărut pe frontispiciul unui salon de coafură din localitatea Anapa, din Krasnodar-Rusia, în care portretul lui Putin apare alături de portretele a patru militari rusi morti in războiul din Ucraina, cu mențiunea ”Only You”. Mesajul este clar: ”toți au murit, numai tu ai rămas în viață”!

Desigur, un astfel de mesaj într-o dictatură cum este cea putinistă reprezintă un act de mare curaj, pentru că banditul din fruntea federației Ruse a ucis chiar și pentru pentru mai puțin decât atât.

Dan Badea
Jurnalist de investigații din 1990, licențiat în matematică. Instituții mass media pentru care am lucrat în ultimii 30 de ani: Expres, Ultimul Cuvânt, Tele7 abc, Televiziunea Română, Evenimentul Zilei, Adevărul, Bilanț, Prezent, Interesul Public, Gardianul, Curentul. Autor al volumului ”Averea Președintelui. Conturile Ceaușescu” - Nemira, 1998.
Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate