sâmbătă, mai 28, 2022
AcasăDezvăluiriDer Spiegel: Militarii ruși din Bucea, interceptați de spionajul german când discutau...

Der Spiegel: Militarii ruși din Bucea, interceptați de spionajul german când discutau despre împușcarea civililor ucraineni

Serviciul german de spionaj (BND) a interceptat conversaţii între soldaţii ruşi aflaţi în Ucraina care se presupune că ar putea constitui o dovadă că împuşcarea de civili ar face parte din strategia de război a Rusiei, a informat joi Der Spiegel, citat de EFE.

BND a interceptat conversaţii radio între militari ruşi, în care se menţionează moartea unor civili, iar Spiegel afirmă că unele dintre acestea ar putea avea legătură cu cazuri de civili găsiţi morţi pe străzile din Bucea, de lângă Kiev, potrivit săptămânalului Spiegel, preluat de EFE și Agerpres.

Un soldat povesteşte altuia, într-una dintre aceste interceptări, cum el şi alţi soldaţi au împuşcat o persoană pe o bicicletă; într-o altă conversaţie interceptată de BND se aude un bărbat afirmând că “mai întâi civilii sunt interogaţi, apoi sunt împuşcaţi”.

Potrivit Der Spiegel, respectivele înregistrări au fost prezentate miercuri în parlamentul german, iar din materialul BND se deduce că membri ai “Grupului Wagner” – care “s-au remarcat deja în intervenţia din Siria pentru cruzimea lor deosebită” – ar fi implicaţi în moartea unor civili în Ucraina.

Spiegel mai relatează că interceptările telefonice ale BND arată că împuşcarea civililor nu a fost o acţiune izolată a unor soldaţi, ci dovedesc că trupele ruse vorbeau despre fapte comise zilnic.

”Aceasta indică faptul că uciderile de civili făceau parte din acţiunea armatei ruse, posibil parte dintr-o strategie clară. Este vorba despre propagarea fricii şi a terorii în rândul populaţiei civile pentru a elimina rezistenţa acesteia”, notează publicaţia germană.

Dan Badea
Jurnalist de investigații din 1990, licențiat în matematică. Instituții mass media pentru care am lucrat în ultimii 30 de ani: Expres, Ultimul Cuvânt, Tele7 abc, Televiziunea Română, Evenimentul Zilei, Adevărul, Bilanț, Prezent, Interesul Public, Gardianul, Curentul. Autor al volumului ”Averea Președintelui. Conturile Ceaușescu” - Nemira, 1998.
Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate