marți, iulie 16, 2024
AcasăAgenda ZileiDesemnarea Danei Gîrbovan, semn că PSD vrea subminarea Justiției, din nou

Desemnarea Danei Gîrbovan, semn că PSD vrea subminarea Justiției, din nou

Desemnarea de către PSD a Danei Gîrbovan în Guvern reprezintă un semnal extrem de îngrijorător că PSD va relua eforturile de a-şi subordona Justiţia, a declarat preşedintele USR, Dan Barna.

„Îi cer preşedintelui Iohannis să nu accepte această numire şi să folosească toate pârghiile pe care funcţia prezidenţială i le oferă pentru a se asigura că PSD nu va reuşi să-şi subordoneze Justiţia”, scrie Barna pe Facebook.

PSD şi-a desemnat miniştrii cu numerele 72, 73 şi 74, recordul negativ social-democraților fiind de 74 de miniştri în trei ani, a spus liderul USR.

„Au ajuns la 74 de miniştri de trei ani. Dintre cei trei, doamna Gîrbovan, propunerea pentru Justiţie, iese în evidenţă. A fost unul dintre cei mai vocali susţinători ai ‘reformei’ iniţiate de Dragnea şi Iordache în Justiţie, în favoarea penalilor din politică”, a afirmat  Dan Barna.

În schimb, Dana Gîrbivan a avut și ea un mesaj pe Facebook. 

„Traficul de persoane umane e o problemă globală, însă sunt țări care luptă eficient cu acest flagel. Astfel, Departamentul de Stat al SUA vorbeste în Raportul privind traficul de ființe umane în mod constant despre cei 3P, deveniți 4P, ce stau la baza combaterii traficului de persoane: prosecution, prevention, protection, partenership. Pentru a combate eficient traficul e nevoie de o abordare integrata pe aceste patru paliere. Acesta e unul dintre proiectele pe care as dori sa le implementez la ministerul justitiei si motivul principal pentru care am acceptat in principiu propunerea”, a scris Gîrbovan.

Cine este Dana Gîrbovan

S-a născut la 3 septembrie 1978, la JibouA absolvit Facultatea de Drept din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai (2000) şi Institutul Naţional al Magistraturii (2001).

A obţinut un masterat în drept comunitar, în cadrul Facultăţii de Drept, Universitatea Oradea (2003-2005).

A început cariera de judecător, ca stagiar, la Judecătoria Zalău (septembrie 2001-noiembrie 2002). A promovat, treptat, la Judecătoria Oradea (noiembrie 2002-august 2006), apoi la Tribunalul Bihor (august 2006-noiembrie 2008).

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate