joi, septembrie 29, 2022
AcasăAgenda ZileiBudăi: Abrogarea OUG 114, un lucru iresponsabil

Budăi: Abrogarea OUG 114, un lucru iresponsabil

Abrogarea OUG 114/2018 este un lucru iresponsabil, consideră ministrul Muncii, Marius Budăi, care a criticat reprezentanţii opoziţiei cu privire la  privind instituirea unor măsuri în domeniul investiţiilor publice.

Un astfel de demers ar lovi în 950.000 de pensionari beneficiari de pensie minimă.

„Am văzut recent declaraţii, din punctul meu de vedere iresponsabile, ale colegilor din opoziţie, şi anume că toţi bugetarii sunt praf şi că ar trebui să nu mai încaseze vouchere de vacanţă sau tot felul de altfel de sporuri sau tot ceea ce înseamnă un atentat, spun ei, la veniturile populaţiei . De asemenea, am văzut solicitarea dumnealor de abrogare a Ordonanţei 114. Din punctul meu de vedere un lucru iresponsabil, deoarece această ordonanţă, pe lângă faptul că prevede şi majorarea pensiilor de la 1 septembrie, dar prevede şi majorarea pensiei minime”, a spus Budăi.

Potrivit lui, în continuare nu ieşim din logica austerităţii, din logica tăierilor şi vrem să-i lovim exact pe cei mai sărmani, adică pe cei aproximativ 950.000 de pensionari care sunt în acest moment şi încasează indemnizaţia socială, aşa-numita pensie minimă pe care o cunoaştem cu toţii.

El a precizat că pensia minimă ar urma să crească, începând 1 septembrie 2019, de la 640 lei la 704 lei. 

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate