marți, aprilie 23, 2024
AcasăAgenda ZileiAproape 19.000 de deținuți au fost eliberați prin regim compensatoriu

Aproape 19.000 de deținuți au fost eliberați prin regim compensatoriu

Aproape 19.000 de deținuți au fost eliberați prin regim compensatoriu, în aceste condiții liberalii solicită întrunirea Parlamentului în sesiune extraordinară pentru abrogarea acestui act normativ. 

„Cifra oficială a celor eliberaţi prin regimul compensatoriu de Guvernul PSD – ALDE, cu sprijinul UDMR, este 18.849, ca răspuns la o interpelare pe care am făcut-o în calitate de deputat PNL către Ministerul Justiţiei. Dintre cei eliberaţi mai repede, 1.299 de deţinuţi s-au reîntors în puşcărie ca urmare a comiterii de noi infracţiuni sau unor condamnări din alte dosare penale. Şochează numărul mare al criminalilor, violatorilor, tâlharilor şi pedofililor, al celor care au comis infracţiuni cu violenţă. Sunt mii de astfel de cazuri. Sunt sute de Gheorghe Dincă, care au ucis cu sânge rece şi apoi au fost eliberaţi mai repede din puşcărie de regimul PSD – ALDE. Nimeni nu mai este în siguranţă pe stradă, în condiţiile ieşirii masive din puşcării a criminalilor, violatorilor, tâlharilor şi pedofililor, coroborat cu deficitul de personal din poliţie, în zona de siguranţă a cetăţeanului”, a declarat liberalul Florin Roman. 

El precizează că 39 dintre cei eliberaţi au comis din nou omoruri, 39 au comis noi violuri, 194 au comis noi tâlhării, 10 au comis infracţiuni de trafic de minori şi proxenetism. 

„PNL solicită întrunirea de urgenţă a Parlamentului în sesiune extraordinară pentru abrogarea regimului compensatoriu, care trimite în fiecare oră, în fiecare zi, în stradă noi criminali, violatori, tâlhari şi pedofili. Abrogaţi şi apoi plecaţi!”, mai spune Florin Roman. 

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate