marți, octombrie 4, 2022
AcasăAgenda ZileiFără recurs compensatoriu pentru deţinuţii care au comis infracţiuni cu violenţă

Fără recurs compensatoriu pentru deţinuţii care au comis infracţiuni cu violenţă

Deţinuţii care au comis infracţiuni cu violenţă să nu mai beneficieze de regimul compensatoriu, este de părere prim-vicepreşedintele PNL Raluca Turcan, în contextul crimei din Mediaș. 

„Crima de la Mediaş arată din nou natura profund infracţională şi anti-naţională a guvernării PSD-ALDE. De peste doi ani de zile, PNL, USR şi un număr mare de români atrag atenţia cu privire la natura infracţională a acestei guvernări, care, în cel mai clar şi transparent mod cu putinţă, se preocupă doar de interesele hoţilor şi criminalilor. Principala preocupare a guvernării – să scape infractorii de puşcărie, pe Dragnea inclusiv. Această guvernare, condusă de un condamnat şi de marionetele sale agăţate în geam la Palatul Victoria, este îndreptată împotriva românilor, a ordinii publice şi a statului de drept”, a scris Raluca Turcan pe pagina sa de Facebook.

Deţinuţii care au comis infracţiuni cu violenţă, fară recurs compensatoriu

Potrivit ei, această guvernare confiscată de interesele crimei organizate a ieşit de mult timp din cadrul constituţional şi nu mai are nicio legitimitate în a reprezenta România şi instituţiile sale.

„Cum ar putea convinge Viorica Dăncilă, Liviu Dragnea, Călin Popescu-Tăriceanu, Tudorel Toader că apără interesul european pe durata preşedinţiei UE când toate dovezile conduc spre concluzia că apară doar interesele infractorilor? Favorizarea infractorului este adevăratul program de guvernare PSD-ALDE. Se impune de urgenţă ca deţinuţii care au comis infracţiuni cu violenţe – crime, tentative de crimă, tâlhărie sau viol – să nu mai beneficieze de prevederile privind regimul compensatoriu”, a scris Turcan. 

Recursul compensatoriu arată incapacitatea statului de a rezolva problemele din închisori. 

„În loc să rezolve problemele din penitenciare legate de spaţiile improprii, personalul insuficient şi igiena precară, Guvernul a preferat să elibereze în ultimul an peste 13.000 de deţinuţi, care, conform statisticilor, în peste 80% dintre cazuri vor recidiva. În loc să-i ajute să se integreze în societate după executarea pedepselor, statul a devenit complice la crimă”, a mai scris Turcan. 

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate