marți, iunie 18, 2024
AcasăAgenda ZileiDezbaterea asupra proiectului de lege privind carantinarea şi izolarea, amânată pentru luni

Dezbaterea asupra proiectului de lege privind carantinarea şi izolarea, amânată pentru luni

Dezbaterea asupra proiectului de lege privind carantinarea şi izolarea a fost amânată pentru luni, după ce comisia juridică a Senatului a decis acest lucru la solicitarea reprezentanţilor PSD. S-au înregistrat 6 voturi pentru propunerea PSD, două împotrivă şi 3 abţineri.

Senatorul PSD Robert Cazanciuc este cel care a făcut solicitarea motivând că este nevoie de timp pentru a studia practicile Uniunii Europene în domeniu. 

„Propunerea mea e să facem o lege bună pentru România. Staff-ul comisiei a stat până la 4 dimineaţă pentru că nu a primit o propunere coerentă de la guvern. Noi am încercat să facem un text mai bun, proiectul cum a venit de la guvern nu este coerent. Sunt în continuare mecanisme în această lege care trebuie clarificate. Oamenii trebuie să ştie cum pot fi internaţi şi feriţi de abuzuri. Interesul comun este de a avea o lege care să-i protejeze pe oameni, nu o lege care să fie publicat în Monitorul Oficial, să spunem că ne-am făcut treaba. Ne-am săturat de forme fără fond, să facem o lege bună care să nu pice la CCR. Oamenii aşteaptă de la noi legi bune, nu să-i păcălim că avem o lege publicată în Monitorul Oficial. Oamenii ştiu să se protejeze, au înţeles că suntem într-un moment extrem de delicat”, a spus Cazanciuc.

Liberalii, revoltați de amânarea dezbaterii asupra proiectului de lege privind carantinarea şi izolarea

Prim-ministrul Ludovic Orban se declarat revoltat faţă de decizia Senatului de a amâna dezbaterea şi aprobarea Legii carantinării şi izolării promovată de Guvern.

„Daţi-mi voie să transmit un mesaj de revoltă şi de indignare faţă de amânarea dezbaterii şi aprobării de către Senat a legii care să ne pună la dispoziţie instrumentele de luptă indispensabile de care avem nevoie în lupta contra epidemiei. Amânarea adoptării legii înseamnă o creştere dramatică a riscului de infectare. Nu pot să înţeleg de ce PSD se încăpăţânează să tragă de timp, să ne pună beţe în roate şi să împiedice adoptarea unor decizii care sunt vitale pentru a apăra sănătatea şi viaţa românilor. Acest joc politicianist, acest sabotaj sistematic la care sunt supuse autorităţile din România în bătălia contra epidemiei deja nu ne afectează pe noi, afectează viaţa oamenilor, afectează sănătatea oamenilor, deci, capacitatea noastră de a lupta în mod eficient contra acestei epidemii. Le mai solicit odată: adoptaţi legea! Legea nu este foarte complicată, legea permite ca într-o situaţie de epidemie autorităţile competente să dispună măsuri simple: izolare la domiciliu, carantină, carantină zonală. Ce s-ar fi întâmplat în Ţăndărei, de exemplu, dacă nu puteam institui carantina? S-ar fi împrăştiat virusul, probabil, în tot judeţul Ialomiţa şi nu numai”, a declarat Ludovic Orban, la plecarea de la sediul MAI.

De asemenea, senatorul PNL Alina Gorghiu a declarat că amânarea în Senat a dezbaterii asupra proiectului de lege privind carantinarea şi izolarea denotă iresponsabilitate şi nepăsare. 

„Amânarea de astăzi a votului în Senat pentru o lege atât de importantă pentru sănătatea oamenilor denotă iresponsabilitate şi nepăsare! Ca să aibă loc şedinţa CEx înainte? Pai stă sănătatea publică în loc de domnul Ciolacu care vrea să se pună la adăpost de criticile contracandidatului său cu votul CEx-ului?! Dacă mai aveau un gram de moralitate, ar fi convocat CEx înainte de votul de la Camera Deputaţilor! Văd că CEx nu lucrează sâmbăta, deci, dacă sunteţi îngrijoraţi pentru sănătatea voastră, trebuie să staţi aşa până luni, cel mai devreme, când boierii de la PSD au timp să-şi mişte fizicul la şedinţă”, a scris Gorghiu pe Facebook.

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate