joi, septembrie 21, 2023
AcasăAgenda ZileiDGA Mureș: Mai mulți medici din Sighișoara au fost reținuți pentru luare...

DGA Mureș: Mai mulți medici din Sighișoara au fost reținuți pentru luare de mită în dosarul pensiilor de invaliditate

Peste 150.000 de euro, inele, brățări, coliere, cercei, broșe, pandantive, bănuți și ceasuri din aur au confiscat polițiștii anticorupție ai D.G.A. – Mureș de la cadre medicale cercetate pentru infracțiuni de corupție în legătură cu facilitatea menținerii în plată a pensiilor de invaliditate, într-un dosar penal al Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureș – anunță printr-un comunicat DGA Mureș

În consecință, 4 inculpați (3 cadre medicale și un funcționar public) au fost reținuți pentru 24 de ore sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de luare de mită și trafic de influență, iar față de alți 3 inculpați, tot cadre medicale, s-a dispus măsura controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită.

Dosarul s-a constituit ca urmare a sesizării unității de parchet de către D.G..A. – Serviciul Județean Anticorupție Mureș, în care era semnalată activitatea infracțională a unor medici și intermediari din cadrul Spitalului Municipal Sighișoara și Cabinetul de Expertiză Medicală și Recuperare a Capacității de Muncă Sighișoara din cadrul Casei Județene de Pensii Mureș, suspectați că au primit, direct sau prin intermediari, foloase materiale pentru a facilita menținerea în plată a pensiilor de invaliditate, fapte de natură a aduce prejudicii bugetului de stat.

Iata, mai jos comunicatul DGA:

Procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureș a dispus măsuri preventive față de 7 persoane, respectiv 6 cadre medicale și un funcționar public, cercetate într-un dosar penal în care polițiștii anticorupție ai Direcției Generale Anticorupție au fost delegați să efectueze activități de prccedură penală pentru probarea unor infracțiuni de corupție în legătură cu facilitatea menținerii în plată a pensiilor de invaliditate.

Astfel, față de 3 dintre inculpați (cadre medicale) s-a dispus măsura controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită, iar alți 4 inculpați (3 cadre medicale și un funcționar public) au fost reținuți pentru 24 de ore sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de luare de mită și trafic de influență.

Cei 4 inculpați reținuți urmează ca astăzi, 10 iunie 2021, să fie prezentați Tribunalului Mureș cu propunere de arestare preventivă pe o perioadă de 30 de zile.

Precizăm că, în cauză, la data de 3 iunie 2021, au fost efectuate un număr de 16 percheziții în locații de pe raza județului Mureș și Sibiu, de către polițiștii anticorupție ai Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Mureș, împreună cu ofițeri din cadrul altor 9 servicii județene anticorupție (Alba, Brașov, Bistrița – Năsăud, Cluj, Covasna, Harghita, Hunedoara, Sălaj și Sibiu), sub directa coordonare a procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureș.

Perchezițiile vizau activitatea infracțională a unor medici și intermediari din cadrul Spitalului Municipal Sighișoara și Cabinetul de Expertiză Medicală și Recuperare a Capacității de Muncă Sighișoara din cadrul Casei Judetene de Pensii Mureș, sub suspiciunea că au primit, direct sau prin intermediari, foloase materiale pentru a facilita menținerea în plată a pensiilor de invaliditate, fapte de natură a aduce prejudicii bugetului de stat.

În urma perchezițiilor  au fost ridicate mai multe înscrisuri care au legătură cu cauza, sumele de 150.145 euro, 59.495 lei și 100 dolari, 39 inele, 3 brățări, un ceas din aur, 11 coliere, 24 perechi de cercei, 2 broșe, 6 pandantive și 7 bănuți din aur.

Dosarul s-a constituit la nivelul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureș, ca urmare a sesizării unității de parchet de către D.G..A. – Serviciul Județean Anticorupție Mureș, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de luare și dare de mită.

În cauză s-a beneficiat de sprijinul Serviciului Tehnic al D.G.A. și Inspectoratului General al Poliției Române – Direcția de Operațiuni Speciale – Brigada de Operațiuni Speciale Târgu – Mureș.

Dan Badea
Jurnalist de investigații din 1990, licențiat în matematică. Instituții mass media pentru care am lucrat în ultimii 30 de ani: Expres, Ultimul Cuvânt, Tele7 abc, Televiziunea Română, Evenimentul Zilei, Adevărul, Bilanț, Prezent, Interesul Public, Gardianul, Curentul. Autor al volumului ”Averea Președintelui. Conturile Ceaușescu” - Nemira, 1998.
Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate