joi, septembrie 21, 2023
AcasăAgenda ZileiJustițieDIICOT: Hoții bicicletelor lotului național de ciclism al Italiei au fost arestați...

DIICOT: Hoții bicicletelor lotului național de ciclism al Italiei au fost arestați în Vrancea, iar bicicletele recuperate

Hoții celor 22 de biciclete ce aparțineau lotului național de ciclism al Italiei, furate din Franța vineri, 22 octombrie, la o zi după câștigarea titlului mondial, sunt 4 traficanți de droguri din Vrancea care au fost reținuți, joi, de procurorii DIICOT. În urma perchezițiilor efectuate în locațiile din Vrancea deținute de infractorii români, au fost descoperite, printre altele, și 21 din cele 22 de biciclete, în valoare de peste 600.000 de euro, furate din fața hotelului unde erau cazați cicliștii italieni.

Astfel, potrivit unui comunicat de presă, la data de 28.10.2021, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Vrancea au dispus reținerea, pentru o perioadă de 24 de ore, a unui număr de 4 inculpați, pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de droguri de risc şi de mare risc, introducere în ţară de droguri de risc şi de mare risc, deţinerea de droguri de risc şi de mare risc în vederea consumului propriu şi furt calificat cu consecinţe deosebit de grave.

”În fapt s-a reţinut că, în prima parte a anului 2021, inculpaţii au constituit un grup infracţional organizat care a avut ca scop introducerea în România de droguri de mare risc, respectiv cocaină, pe care ulterior o comercializau persoanelor interesate de pe raza judeţelor Vrancea și Bacău”.

De asemenea, susțin procurorii, în aceeași perioadă, s-a conturat o linie infracțională distinctă, ce urmărea valorificarea în țară a unor bunuri sustrase din diverse state europene.

Astfel, la data de 23 octombrie 2021, inculpaţii au sustras sustras 22 de biciclete, aparţinând lotului naţional al Italiei de ciclism, ce participa la o competiție în Franța, cu o valoare a prejudiciului de aproximativ 600.000 euro.

În urma acțiunii, polițiștii i-au prins în flagrant delict pe aceștia, în timp ce ar fi încercat să comercializeze o parte din cele 22 de biciclete sustrase din Franța.

”La data de 28 octombrie 2021, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Vrancea împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Galați – Serviciul de Combatere a Criminalității Organizate Vrancea au efectuat un număr de 14 percheziții domiciliare pe raza judeţului Vrancea în urma cărora au fost identificate și ridicate 21 de biciclete dintre cele 22 sustrase de pe teritoriul Franței, 8 ecrane interactive, un DVR, mai multe grame de haşiş şi suma de 13 850 lei şi 2800 euro.

În timpul cercetărilor efectuate în cauză a fost identificat şi producătorul celor 22 de biciclete, o societate comercială din Italia, care şi-a identificat bunurile sustrase” – se precizează în comunicatul DIICOT.

În cursul zilei de astăzi, cei 4 inculpați vor fi prezentați Tribunalului Vrancea cu propunere de arestare preventivă, pentru o perioadă de 30 de zile.

Dan Badea
Jurnalist de investigații din 1990, licențiat în matematică. Instituții mass media pentru care am lucrat în ultimii 30 de ani: Expres, Ultimul Cuvânt, Tele7 abc, Televiziunea Română, Evenimentul Zilei, Adevărul, Bilanț, Prezent, Interesul Public, Gardianul, Curentul. Autor al volumului ”Averea Președintelui. Conturile Ceaușescu” - Nemira, 1998.
Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate