vineri, septembrie 29, 2023
AcasăAgenda ZileiDIICOT: Opt percheziții la locuințele unui suspect implicat într-o operațiune de clonare...

DIICOT: Opt percheziții la locuințele unui suspect implicat într-o operațiune de clonare de carduri bancare din Miami Beach

Procurorii DIICOT au efectuat, joi, 8 percheziții domiciliare la locuințele unei persoane suspectate de săvârșirea infracțiunii de spălare de bani, într-un caz de clonare de carduri bancare aflat pe rolul unei instanțe din SUA.

”În cauză s-a reținut faptul că, în luna octombrie 2020 , autoritățile judiciare din Statele Unite ale Americii au trimis în judecată membrii unei grupări infracționale organizate, din care făcea parte și un cetățean român, grupare specializată în săvârșirea de infracțiuni informatice, respectiv operațiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice, falsificare de titluri de credit sau instrumente de plată și efectuare de operațiuni financiare în mod fraudulos” – informează DIICOT.

Astfel, din cercetările efectuate de către autoritățile americane a rezultat faptul că, în perioada martie 2019 – iunie 2020, cetățeanul român împreună cu ceilalți membri ai grupării au desfășurat activități de montare de dispozitive de skimming la ATM-uri de pe raza orașului Miami Beach, extragerea datelor aferente cardurilor bancare, falsificarea instrumentelor de plată și retragerea frauduloasă a sumelor de bani din conturile persoanelor vătămate. O parte din sumele de bani astfel obținute au fost transferate de către suspect pe teritoriul României, în scopul ascunderii originii ilicite a acestora.

A mai rezultat, de asemenea, faptul că suspectul a ascuns proveniența acestor sume de bani, prin încredințarea acestora către diferite persoane, în scopul utilizării ulterioare pentru satisfacerea unor nevoi personale și prin achiziționarea, prin interpuși, a unui număr de 5 autoturisme de lux.

” În urma perchezițiilor, au fost ridicate cele 5 autoturisme, cu o valoare de aproximativ 840.000 de euro, ce vor fi predate Agenției Naționale de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate, precum și 15 telefoane mobile, 3 laptop-uri, o tabletă, 3 carduri bancare, 3 carduri de memorie, 2 cartele SIM, 7 stick-uri de memorie, 2 HDD-uri, mai multe înscrisuri și mai multe sume de bani” – anunță procurorii DIICOT.

În urma perchezițiilor de joi, la sediul DIICOT – Structura Centrală au fost conduse, în vederea audierii, un număr de 15 persoane.

Dan Badea
Jurnalist de investigații din 1990, licențiat în matematică. Instituții mass media pentru care am lucrat în ultimii 30 de ani: Expres, Ultimul Cuvânt, Tele7 abc, Televiziunea Română, Evenimentul Zilei, Adevărul, Bilanț, Prezent, Interesul Public, Gardianul, Curentul. Autor al volumului ”Averea Președintelui. Conturile Ceaușescu” - Nemira, 1998.
Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate