sâmbătă, septembrie 23, 2023
AcasăAgenda ZileiDirectorul Pfizer: Din toamnă viața va reveni la normal, dar va fi...

Directorul Pfizer: Din toamnă viața va reveni la normal, dar va fi necesară, probabil, a treia doză de vaccin

Directorul Pfizer, Albert Bourla, susține că din această toamnă viața va reveni la normal și că noul corovirus va deveni ca gripa, cu ajutorul vaccinurilor anti-Covid.

„Știind că putem fi foarte repede înaintea oricărei variante și că avem de-a face cu o eficacitate a vaccinului de 95%, cred că acest virus va deveni ca gripa. Vom avea vaccinările și ne vom trăi viața în mod normal. Desigur, aceasta este doar estimarea mea” –  a spus el într-un interviu  pentru Corriere della Serra.

Întrebat dacă viața va reveni la normal în această toamnă, Bourla a spus: „Așa cred. Cred că am văzut asta din exemplul dat de Israel. Desigur, Israelul este o țară mică, există caracteristici specifice, deoarece este destul de izolată în jurul granițelor sale. Există mișcări limitate de oameni în interior și în exterior, iar populația trăiește într-o stare de război aproape constantă, așa că știu cum să răspundă foarte repede într-o criză”.

Cei care au primit deja vaccinul Pfizer, susține Bourla, vor avea nevoie probabil de a treia doză în termen de maxim un an, iar apoi, anual, câte o doză.

“O ipoteză plauzibilă este că probabil va fi necesară a treia doză, între şase şi doisprezece luni, iar începând de acolo va exista o vaccinare din nou în fiecare an, dar toate acestea trebuie confirmate”, a indicat Albert Bourla în declaraţii făcute publice joi de canalul de CNBC.

Pe de altă parte, a mai spus el, ”noile tulpini vor juca un rol cheie. Este extrem de important să reducem la maxim numărul persoanelor vulnerabile la virus”.

Alianţa Pfizer/BioNTech anunţase deja în februarie că studiază într-un studiu clinic efectele unei a treia doze de vaccin împotriva noilor tulpini.

Companiile BioNTech şi Pfizer vor creşte cu 50 milioane de doze cantitatea de vaccin anti-COVID-19, ce va fi livrată Uniunii Europene în trimestrul al doilea şi care va ajunge la 250 milioane de doze în această perioadă – a anunţat miercuri preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate