marți, iulie 16, 2024
AcasăAgenda ZileiDiscuții PMP - Orban: Parlamentari pentru diaspora și alegeri locale din două...

Discuții PMP – Orban: Parlamentari pentru diaspora și alegeri locale din două tururi

Mai mulți parlamentari pentru diaspora și alegeri locale din două tururi, acestea au fost principalele subiecte pe care s-au axat cei de la PMP în discuțiile cu premierul Ludovic Orban, a anunțat preşedintele PMP, Eugen Tomac.

„Am fost invitat de premier să avem o discuţie despre buget şi despre protocolul pe care PMP l-a semnat înainte de învestirea Guvernului. Sunt câteva urgenţe pe care le-am trecut în revistă. În primul rând, cred că este esenţial să ţinem cont de semnalul pe care l-au tras cetăţenii la alegerile prezidenţiale. Am discutat despre nevoia de a mări numărul de mandate pentru parlamentarii români din Diaspora, cetăţenii români de peste hotare trebuie reprezentaţi şi premierul este de acord cu această chestiune şi sunt convins că în următoarea perioadă vom găsi o soluţie astfel încât să existe o reprezentare proporţională cu numărul celor care sunt prezenţi peste hotare, pentru că şi ei fac parte din corpul naţiunii române”, a declarat Eugen Tomac.

Alegerea primarilor din două tururi este un proiect la care PMP ţine enorm şi, de altfel, sunt 3 proiecte de lege în Parlament la această oră, iar proiectul propus de PMP a fost adoptat de Senat tacit, deci există şanse mari ca acest lucru să se realizeze.

„(n.r. Ludovic Orban) ne-a asigurat de sprijinul PNL în ceea ce priveşte implementarea acestui proiect şi adoptarea lui în Parlament. Pentru noi este esenţial şi asta a fost primul subiect pe ordinea de zi şi anume elaborarea unui plan cu privire la extinderea reţelei de gaze către cetăţeni, dor 33% din gospodăriile româneşti au acces la reţeaua naţională de gaze. Este esenţial ca Guvernul, împreună cu Comisia Europeană, să găsească soluţii pentru a implementa un astfel de program pentru a extinde reţeaua de gaze către populaţie. Nu putem trăi în condiţii pe care românii le aveau şi acum 100 de ani, deci trebuie să le oferim românilor acest confort şi pentru noi este o prioritate”, a afirmat Tomac.

În plus, discuţiile au vizat şi situaţia din Republica Moldova.

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate