luni, noiembrie 28, 2022
AcasăAgenda ZileiAzi se stabilește divorțul PSD-ALDE sau rămân într-o căsnicie forțată

Azi se stabilește divorțul PSD-ALDE sau rămân într-o căsnicie forțată

Azi se stabilește divorțul PSD-ALDE sau rămân într-o căsnicie forțată pentru că deja tensiunile dintre cele două partide nu mai sunt atât de greu de ignorat precum ar vrea politicienii celor două partide. 

La orele 16.00 cei din ALDE se întâlnesc pentru a discuta dacă vor mai face parte din actuala coaliție de guvernare, iar mai apoi, 17.00 cei din PSD vor avea o ședință de urgență pentru a discuta și ei legat de guvernare. 

Deja vocile puternice din cele două partide au lăsat să se înțeleagă că nu mai este mult până la divorțul PSD-ALDE. În toată această ceartă este implicat și partidul Pro România. 

Pe de altă parte, cireașa de pe tortul divorțului PSD-ALDE ar putea fi chiar nominalizarea Vioricăi Dăncilă drept candidat la preșidențiale din partea PSD. Călin Popescu Tăriceanu voia el să își însușească acest rol, dar se știa că nimeni din PSD nu îl va susține. 

Acum pe lista candidaților la prezidențiale a apărut fostul europarlamentar Mircea Diaconu care, după ce ieri, și-a anunțat candidatură, azi, deja a fost chemat la discuţii de către ALDE şi PRO România în vederea susţinerii sale de către cele două formaţiuni politice. 

„Se pare că voi avea discuţii, de asta mi-am modificat programul. Am primit telefon şi m-au chemat la o discuţie, asta şi fac acum, mă duc. Ce am zis ieri că nu voi negocia, termenul rămâne în continuare aşa, nu voi negocia, pentru că n-am ce negocia. De pe o asemenea postură, cineva vrea să mă sprijine, e în regulă, mă bucur şi văd termenii sprijinului, atât, dar nu negociez nimic, că n-am ce să dau. După cum arată lucrurile, apropo de telefonul de aseară târziu şi de faptul că mă duc acum la discuţiile astea, probabil că aşa şi va fi, însă nu mă duc să negociez, ci mă duc să înţeleg termenii şi da, să negociez, dacă vreţi sau să securizez termenii relaţiei”, a declarat Diaconu la RFI.  

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate