sâmbătă, decembrie 9, 2023
AcasăAgenda ZileiTăriceanu vrea candidat comun pentru prezidențiale

Tăriceanu vrea candidat comun pentru prezidențiale

Desemnarea unui candidat comun pentru prezidențiale este scopul pe care preşedintele Alianţei Liberalilor Democraţilor (ALDE), Călin Popescu Tăriceanu, îl urmărește și a făcut apel pentru așa ceva chiar la Congresul extraordinar al Partidului Social Democrat (PSD). 

„Vă chem să ducem la Cotroceni un preşedinte adevărat, un preşedinte al tuturor românilor, nu doar al găştilor grupate în spatele său, un preşedinte care să fie sensibil la nevoile celor mulţi, ale celor care sunt defavorizaţi de soartă. Nu trebuie să ne mai permitem un preşedinte al cărui scop este doar realegerea lui, iar în numele acestei dorinţe să sacrifice tot: valori morale, independenţa justiţiei, libertăţile şi drepturile românilor. Este timpul pentru un preşedinte care să ne unească şi nu să ne dezbine”, a afirmat Tăriceanu. 

Mai mult, liderul ALDE vrea și un plan de acţiune care să se concentreze pe educaţie, sănătate şi infrastructură, dar şi despre modernizarea administraţiei şi descentralizare. 

„Acest plan trebuie să aibă proiecte concrete, termene şi responsabili. Cine nu se ţine de ele să ne lase! Trebuie să extindem dialogul şi colaborarea cu partenerii sociali. Trebuie să uităm să mai dăm legi şi reglementări care nu sunt discutate profund şi consistent cu ei. Trebuie să îndreptăm efectele negative ale Ordonanţei Guvernului 114. Aş dori foarte mult să batem în cuie Codul fiscal, astfel încât firmele, oamenii să poată să îşi construiască planuri de afaceri pe termen lung. Vreau să fim cei care modernizăm cu adevărat administraţia românească. Nu trebuie să lăsăm să se încheie acest an fără să avem planuri foarte bine puse la punct care să digitalizeze administraţia centrală. Timpul este prea scurt ca românii să şi-l piardă stând la coadă. Vreau să fim curajoşi şi să mergem mai departe cu descentralizarea, pentru că soarele nu trebuie să răsară numai de la Bucureşti. El poate să răsară şi de la Focşani, şi de la Vaslui, şi de la Bistriţa, şi de la Slatina, de oriunde din ţară”, a adăugat liderul ALDE.

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate