joi, septembrie 21, 2023
AcasăAgenda ZileiDNA: Doi inspectori antifraudă din Suceava au fost trimiși în judecată pentru...

DNA: Doi inspectori antifraudă din Suceava au fost trimiși în judecată pentru corupție

Doi foşti inspectori antifraudă de la Direcţia Regională Antifraudă Fiscală Suceava au fost trimişi în judecată de DNA pentru mai multe fapte de corupţie, între care luare de mită, fals intelectual şi abuz în serviciu. Unul dintre ei ar fi cerut bani, pentru el şi colaboratoarea sa, de la un administratorul unei firme pentru a nu-l penaliza pentru neregulile găsite în urma unor controale.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul teritorial Iaşi au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest la domiciliu, a inculpatului Alexandru Rebenciuc, la data faptelor inspector antifraudă în cadrul Direcţiei Regionale Antifraudă Fiscală Suceava, cu atribuţii şi în judeţul Iaşi, pentru luare de mită în formă continuată, fals intelectual în formă continuată, abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit.

Totodată, a fost trimisă în judecată, în stare de libertate, inculpata Alexandra Evelina Volf, la data faptelor inspector antifraudă în cadrul Direcţiei Regionale Antifraudă Fiscală Suceava, cu atribuţii şi în judeţul Iaşi, pentru fals intelectual în formă continuată, abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit.

Potrivit DNA, în perioada 12 mai – 30 iunie 2021, în calitatea menţionată, inculpatul Rebenciuc Alexandru ar fi pretins pentru sine și pentru colaboratoarea sa, inculpata Volf Alexandra Evelina, diferite sume de bani de la administratorul unei societăți comerciale, pentru a nu-l penaliza pentru neregulile constatate cu ocazia efectuării, de către cei doi inspectori, a unor controale.

„În contextul menţionat mai sus, pentru a favoriza societatea comercială, cei doi inculpaţi ar fi inserat în cuprinsul proceselor verbale menţiuni nereale referitoare la neregulile identificate şi nu au sesizat organele competente, consecinţa fiind diminuarea semnificativă a obligaţiilor fiscale datorate statului de către societatea comercială controlată. Acţionând în această manieră a fost cauzat un prejudiciu bugetului de stat în valoare de 78.772 lei, reprezentând obligaţiile fiscale ce ar fi trebuit calculate şi impuse societăţii controlate, sumă cu care Agenţia Naţională de Administrare Fiscală s-a constituit parte civilă în cauză. Pentru «ajutorul» oferit omului de afaceri, inculpatul Rebenciuc Alexandru ar fi primit, în mai multe tranşe, suma totală de 1.500 euro”, arată DNA, într-un comunicat de presă transmis luni.

În cauză s-au dispus măsuri asigurătorii faţă de cei doi inculpaţi.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Iaşi, cu propunere de a se menţine măsurile preventive şi asigurătorii dispuse.

Dan Badea
Jurnalist de investigații din 1990, licențiat în matematică. Instituții mass media pentru care am lucrat în ultimii 30 de ani: Expres, Ultimul Cuvânt, Tele7 abc, Televiziunea Română, Evenimentul Zilei, Adevărul, Bilanț, Prezent, Interesul Public, Gardianul, Curentul. Autor al volumului ”Averea Președintelui. Conturile Ceaușescu” - Nemira, 1998.
Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate