duminică, ianuarie 29, 2023
AcasăAgenda ZileiDosarul penal al lui Tăriceanu are 17.000 de pagini

Dosarul penal al lui Tăriceanu are 17.000 de pagini

Dosarul penal al lui Tăriceanu are peste 17.000 de pagini și 73 de volume. Tăriceanu nu ştie cât timp va aloca pentru a-şi studia dosarul în Comisia juridică, dar s-a întrebat retoric cât timp i se dă pentru acest lucru, având în vedere că Procuratura a avut zece ani la dispoziţie să pregătească cele 73 de volume ale dosarului său. 

„Dacă sunt 17.000 de pagini, numai ca să dai o pagină şi să o citeşti, pe minut, câte minute sunt. Nu am făcut o socoteală, nu e complicat. Am să vă spun ceva: dacă Procuratura a avut timp zece ani, de când eram prim-ministru, să pregătească 73 de volume, eu ca să îmi pregătesc apărarea îmi daţi şi mie timp? E o întrebare retorică pentru cei care vor fi foarte curioşi cât de repede se poate face operaţiunea aceasta. O să o fac cât se poate de repede, dar ca să citesc 73 de volume, să discut cu avocatul pe care îl voi ruga să mă asiste în această operaţie” a afirmat președintele Senatului.

Cu toate acestea, el a spus că aşteaptă cu interes momentul în care îşi va putea studia dosarul de la DNA pentru a lua la cunoştinţă despre acuzaţiile care i se aduc.  

„Solicitarea de începere a urmăririi penale a fost trimisă către Comisia juridică, ce are termen cinci zile pentru a întocmi un raport preliminar şi a stabili ulterior un calendar. În interiorul a 14 zile se pot consulta dosarele, nu numai de către membrii Comisiei, ci voi avea şi eu acces să văd care sunt acuzaţiile care mi se aduc şi inclusiv, dacă comisia va cere, va trebui să răspund la întrebări şi să prezint punctul meu de vedere în cadrul Comisiei, în primul rând. După aceea, procedurile le cunoaşteţi. Plenul va fi sesizat cu solicitarea şi plenul va trebui să ia o hotărâre în acest sens. Aşadar, aştept cu interes momentul în care voi putea să studiez dosarul, pentru a putea lua la cunoştinţă despre acuzaţiile care sunt incluse în dosar”, a mai spus Tăriceanu. 

Dosarul penal al lui Tăriceanu, vechi de 10 ani

Direcţia Naţională Anticorupţie a cerut, săptămâna trecută, Senatului încuviinţarea începerii urmăririi penale pentru Tăriceanu. Procurorii susţin că acesta ar fi primit indirect, în perioada 2007 – 2008, pe vremea când era premier, foloase materiale de aproximativ 800.000 de dolari de la o firmă austriacă. 

Dosarul, care are 73 de volume, fiecare cuprinzând între 79 şi 349 de pagini, va putea fi studiat de Tăriceanu înainte de a fi audiat de către senatorii jurişti. Aceştia urmează să întocmească un raport ce va fi înaintat Biroului permanent pentru a fi repartizat pe ordinea de zi a plenului.

Biroul permanent al Senatului a repartizat, luni, Comisiei juridice solicitarea DNA şi dosarul care îl vizează pe preşedintele Camerei superioare a Parlamentului, Călin Popescu-Tăriceanu, după cum a anunţat vicepreşedintele forului legislativ Claudiu Manda. 

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate