luni, februarie 6, 2023
AcasăAgenda ZileiIohannis: Guvernul Dragnea-Dăncilă, un accident al democrației românești

Iohannis: Guvernul Dragnea-Dăncilă, un accident al democrației românești

Necesitatea politică este înlocuirea acestui accident al democraţiei româneşti care este Guvernul Dragnea-Dăncilă, a declarat preşedintele Klaus Iohannis, la Adunarea Generală a Asociaţiei Municipiilor din România. 

„De la 1 ianuarie 2019, România va prelua preşedinţia Consiliului Uniunii Europene, o poziţie extrem de importantă, o poziţie extrem de onorantă, o poziţie extrem de solicitantă mai ales pentru Guvern. Părerea meaccident al democrației româneștia este că nu suntem pregătiţi pentru aşa ceva. Acum câteva săptămâni am fost întrebat de jurnalişti şi am spus că vom face faţă rezonabil, dar numai că între timp lucrurile au luat-o razna”, a mai declarat Klaus Iohannis.

Potrivit lui, la Guvern nu se mai înţeleg responsabilii pentru diferite sectoare, persoanele care ar trebui să se ocupe de chestiunile europene pleacă sau sunt demise şi în acest fel ne trezim în ceasul al 12-lea total, total nepregătiţi.

„Şi cred că din păcate şi acuma, în ultimul moment, necesitatea politică este înlocuirea acestui accident al democraţiei româneşti care este Guvernul Dragnea – Dăncilă. Nu există nicio perspectivă de bună guvernare. Nu există nicio perspectivă de bună implicare în afacerile europene. Aceste lucruri sunt foarte grave”, a afirmat Iohannis.  

Acest accident al democrației românești, răsfrânt în primării

Iohannis a mai spus că reticenţa guvernelor este una frustrantă pentru autorităţile locale, mai ales că există promisiuni către primari care nu au fost îndeplinite.

„România se transformă, iar dumneavoastră trebuie să fiţi partea care induce schimbări pe care le resimte cetăţeanul imediat şi direct. Cunosc realizările din municipiile pe care le reprezentaţi şi sunt impresionante. Lucrurile se mişcă foarte repede şi foarte bine. (…) Din interiorul lucrurilor, câteodată, nu-ţi dai seama de cum se mişcă sau de progresul realizat, dar din afară se vede mult mai bine şi se vede că vă mişcaţi. (…) Din păcate, nu pentru toţi lucrurile se mişcă la fel de bine. Oricât de bun ar fi un primar, el nu este singur în spaţiul politic românesc şi trebuie să relaţioneze şi să interacţioneze cu alţi primari, cu alte comunităţi, cu consilieri locali, cu cei de la judeţ, dar, de obicei, şi cu cei de la centru”, a mai spus șeful statului.

Președintele a mai spus că primarii vor să se mişte, guvernele sunt de regulă mai reticente.

 

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate