marți, iulie 16, 2024
AcasăAgenda ZileiDragnea, urmărit penal într-un dosar Tel Drum, cu girul ICCJ

Dragnea, urmărit penal într-un dosar Tel Drum, cu girul ICCJ

Liviu Dragnea este din nou urmărit penal, într-un dosar penal după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a admis, luni, o cerere a DNA de redeschidere a urmăririi penale, in rem şi numai cu privire la infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor publice, potrivit Agerpres.

Dosarul, care are legătură cu compania Tel Drum, a fost clasat în anul 2013, însă procurorii au decis să-l redeschidă, în baza unor rapoarte ale OLAF. 

În acest dosar sunt vizați Liviu Dragnea, Mugur Băţăuş, Victor Piperea, Gheorghe Giui, Ion Mirancea, Victoriţa Păscuţu şi Marian Fişcuci. 

„Admite cererea formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie. În temeiul art. 335 alin. (4) şi alin. (41) Cod procedură penală, confirmă redeschiderea urmăririi penale dispusă prin ordonanţa nr. 117/II-2/2018 din 3 iulie 2018, în dosarul nr. 337/P/2009 (986/P/2014) al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Secţia de combatere a corupţiei numai in rem şi numai cu privire la infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor publice, prevăzută de art.132 din Legea nr.78/2000 raportat la art. 248 Cod penal de la 1969”, se arată în decizia Instanței.

Urmărit penal, dar doar pe o cauză

Pe de altă parte, se mai notează că instanța „menţine celelalte dispoziţii ale rezoluţiei din data de 14 octombrie 2013, respectiv cele referitoare la neînceperea urmăririi penale cu privire la infracţiunea de stabilire cu intenţie a unei valori diminuate a activelor unei societăţi, prevăzută de art. 10 lit. a) din Legea nr. 78/2000 pentru prevenirea, descoperirea şi sancţionarea faptelor de corupţie. Definitivă. Pronunţată în cameră de consiliu, azi 1 octombrie 2018”. 

DNA a depus cererea de redeschidere pe data de 3 iulie şi are ca obiect „confirmare redeschidere urmărire penală (art. 335 alin. 4 NCPP)”. 

Probabil din acest motiv, Liviu Dragnea spunea duminică seara în cadrul unei emisiuni televizate că amnistia va avea loc, dar nu știe când. Important este ca aceasta să se întămple atunci când va dori Guvernul sau Parlamentul. 

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate