duminică, noiembrie 27, 2022
AcasăAgenda ZileiBăsescu: Noua lege a pensiilor menține furtul din bani publici

Băsescu: Noua lege a pensiilor menține furtul din bani publici

Noua lege a pensiilor menţine furtul din banii publici în favoarea unor categorii bine selectate, menţinând sistemul special de pensii, susţine fostul preşedinte Traian Băsescu.  

„De mai bine de un an, în spaţiul public se fac dezbateri lungi legate de noua lege a pensiilor şi acesta este un lucru foarte bun. Totuşi, în aceste dezbateri inundate de cuvântul ‘echitate’, de puţine ori se vorbeşte despre pensiile speciale. Aşa cum declară doamna ministru Lia Olguţa Vasilescu, noua lege are ca principal obiectiv restabilirea echităţii în sistemul de pensii de stat. De acord, dar … Este greu de acceptat expresia ‘echitate’ când principiul contributivităţii nu funcţionează pentru toţi pensionarii, menţinându-se pensiile speciale”, a declrata Traian Băsescu într-o postare pe contul personal de Facebook.

Potrivit lui, menţinând sistemul special de pensii, proiectul noii legi menţine furtul din banii publici în favoarea unor categorii bine selectate, alese să susţină prin vot perpetuarea la putere a PSD-ului.

El admite totuşi că unele meserii au un nivel ridicat de privaţiuni, dar a arătat că salariaţii din aceste domenii sunt răsplătiţi cu stagii complete de cotizare reduse, putându-se pensiona la vârste de 40 – 50 ani şi nu la 65 ani.

Senatorul PMP a răspuns și comentariilor care i-au fost adresate la această postare, spunând că Guvernul Boc este cel care a scos pensiile speciale, dar ele au fost reintroduse de PSD. 

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate