sâmbătă, mai 28, 2022
AcasăAgenda Zilei131 de kilograme de droguri, descoperite pe litoral în două zile

131 de kilograme de droguri, descoperite pe litoral în două zile

Cantitatea de 131 de kilograme de droguri a fost depistată şi ridicată de pe litoralul din judeţul Constanţa, vineri și sâmbătă, operaţiunea de căutare a pachetelor susceptibile a conţine droguri continuând, potrivit Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR). 

Activităţile au loc în cadrul unui dosar de trafic de droguri şi sunt derulate de poliţişti, poliţişti de frontieră şi jandarmi, sub coordonarea DIICOT. 

De asemenea, IGPR reaminteşte cetăţenilor din zona litoralului românesc să nu deschidă pachete pe care le găsesc pe plajă, să anunţe cel mai apropiat poliţist sau să sune la 112, dacă găsesc astfel de colete. 

„Avertizăm cetăţenii din zona litoralului românesc să nu deschidă pachete pe care le găsesc pe plajă, să anunţe cel mai apropiat poliţist sau să sune la 112, dacă găsesc astfel de colete. Acestea pot conţine droguri cu o concentraţie foarte mare (peste 90%), ce pot pune în pericol viaţa! În momentul de faţă, pe litoralul Mării Negre, este în derulare o amplă operaţiune într-un dosar de trafic de droguri, derulată de poliţişti, poliţişti de frontieră şi jandarmi, sub coordonarea DIICOT”, au precizat oficialii Poliției Române. 

Ancheta în cazul drogurilor de pe litoral a început în urmă cu două săptămâni când peste o tonă de droguri au fost găsite în judeţul Tulcea, într-o şalupă răsturnată.

Cu două zile înainte de aceasta, dintr-o dubă a căzut un pachet de un kilogram care conţinea cocaină, potrivit procurorului-şef al DIICOT, Felix Bănilă. Răsturnarea bărcii cu droguri a fost accidentală, găsirea ei fiind rodul investigaţiilor declanşate cu două zile înainte. 

„DIICOT Tulcea a fost sesizat că miercuri, pe raza unei localităţi din judeţul Tulcea, dintr-o dubiţă înmatriculată în România a fost pierdut, cu ocazia manipulării, un pachet ambalat ce conţinea un kilogram de cocaină. Puritatea era de circa 90%. Apoi au fost făcute investigaţii specifice privind traseul mărfii. Vineri, 22 martie, pe malul Mării Negre a fost indentificată o barcă răsturnată, iar pe mal şi în barcă erau mai multe pachete”, a explicat şeful DIICOT. 

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate