miercuri, noiembrie 29, 2023
AcasăAgenda ZileiDubla față a lui Dăncilă: Susține doar „românii” care-i plac, adică cei...

Dubla față a lui Dăncilă: Susține doar „românii” care-i plac, adică cei din PSD

Dubla față a lui Dăncilă își mai arată încă o dată chipul urât, cel politic, plin de interese ale unor urmăriți penali și care și-au dat legi pentru ei. Se laudă că trebuie susținută Rovana Plumb pentru funcția de comisar european pentru că este româncă, dar când vine vorba de Laura Codruța Kovesi, spune că nu o cunoaște. 

De fapt, nu-i place de viitorul procuror-șef european, pentru că au încercat să-i fabrice dosare pentru a nu ieși din țară atunci când era nominalizată pentru funcție, iar cei care puneau toate aceste piedici erau chiar acoliții fostului ei șef, Liviu Dragnea. De care chiar și ea s-a lepădat, ba mai mult, pe care l-a acuzat că nu o lăsa să ia nici o decizie, pe atunci pozând în victimă a „dictatorului de Teleroman”.

Mai nou, Viorica Dăncilă are ceva cu președintele că o susține pe Kovesi pentru funcția de procuror-seș european, afirmând că preşedintele Klaus Iohannis are, ca de obicei, propriul punct de vedere şi nu ţine cont de nimeni.

„Nu pot să spun cum a votat Luminiţa Odobescu, reprezentantul României la Uniunea Europeană. Eu am spus punctul de vedere al Guvernului, după cum ştiţi, votul este secret şi nu putem şti cum a votat. Eu am exprimat punctul de vedere al Guvernului, domnul preşedinte, ca de obicei, are propriul punct de vedere. Domnul preşedinte încalcă Constituţia. Nu pot să îi cer să nu se amestece într-o astfel de situaţie. Face ce ştie dânsul cel mai bine, adică nu ţine cont de nimeni, decât de opinia domniei sale, chiar dacă de multe ori lucrurile pe care le face sunt împotriva legii fundamentale”, a afirmat Dăncilă.

Potrivit ei, a afirmat în spaţiul public, nu a susţinut-o pe Laura Codruţa Kovesi. 

„Am spus ceea ce voi sublinia şi de această dată, că am considerat că în faţa legii toţi trebuie să fim egali. Atâta timp cât asupra doamnei Kovesi, pe care nu o cunosc, o respect, dar nu o cunosc, nu am nicio problemă personală, este o problemă, este un principiu pe care îl cerem altora şi trebuie să le cerem tuturor, atâta timp cât are atâtea acuzaţii pe care trebuie să le explice, am considerat că este bine întâi să îşi clarifice situaţia în România şi pe urmă să acceadă la această funcţie”, a susţinut Dăncilă.

A vorbit despre un prejudiciu de imagine, explicând că a văzut diferite interpretări în spaţiul public.

„Există prezumţia de nevinovăţie, nu vreau să se înţeleagă că o acuz de ceva pe doamna Laura Codruţa Kovesi sau că mă implic în justiţie. Cred că justiţia trebuie să fie independentă, dar dacă se adevereşte una din acuzaţii, atunci este clar că imaginea României va avea de suferit”, a mai precizat Dăncilă.

Preşedintele Klaus Iohannis i-a comunicat reprezentantului permanent al României la Uniunea Europeană, Luminiţa Odobescu, că o susţine pe Laura Codruţa Kovesi pentru funcţia de procuror-şef european.

Dubla față a lui Dăncilă

În schimb, Dăncilă a afirmat că o susţine în continuare pe Rovana Plumb pentru funcţia de comisar european.

„Bineînţeles că o susţin pe Rovana Plumb, am susţinut-o din prima clipă, eu am propus-o, o susţin în continuare, am încredere în experienţa Rovanei Plumb. A fost membră a Parlamentului European, vicepreşedinte de grup, este şi acum în Grupul socialiştilor şi democraţilor europeni, o susţin şi pentru că am văzut în spaţiul public că îmi pregătesc din nou portofoliul de comisar, vă asigur că nu este niciun gând în acest sens, nici nu poate fi vorba, sunt candidat pentru prezidenţiale, nu pot să candidez şi pentru Comisia Europeană şi pentru prezidenţiale. Aşa că las portofoliul de comisar pentru că sunt convinsă că îl voi câştiga pe cel de preşedinte al României, cu susţinerea, bineînţeles, a românilor”, a afirmat Viorica Dăncilă.

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai accesate