luni, decembrie 4, 2023
AcasăAgenda ZileiDublă pierdere pentru PSD: Votul secret și moțiunea simplă pe sănătate, respinse

Dublă pierdere pentru PSD: Votul secret și moțiunea simplă pe sănătate, respinse

Deputații nu vor ca votul pentru moțiunea simplă pe sănătate să fie secret, iar acest lucru s-a decis în Plenul Camerei Deputaţilor, propunerea  făcută de liderul grupului PSD, Alfred Simonis, fiind respinsă. 

„Potrivit articolului 123, alineatul 5, vă solicit să supuneţi votului plenului Camerei Deputaţilor ca votul la moţiunea simplă împotriva domnului ministru al Sănătăţii să fie dat prin vot secret. Procedura este foarte simplă„, a spus Simonis.

Acesta spunea că, potrivit Regulamentului, votul poate fi secret dacă preşedintele de şedinţă sau un lider de grup solicită acest lucru şi poate fi supus votului plenului.

„E adevărat, avem o problemă, votul poate fi secret doar pe sistemul de cartele din sala de plen. Având în vedere că prim-vicepreşedintele PNL a ameninţat cu excluderea parlamentarii care vor să voteze propriei conştiinţe, cred că e de bun simţ ca acel vot să fie unul secret”, a adăugat Simonis.

Pe de altă partea, liderul deputaților liberali, Gabriel Andronache, este de părere că este pentru prima oară când se supune la vot o astfel de solicitare, aceasta neavând nici o justificare.

„Asistăm de două săptămâni la tot soiul de inovaţii „regulamentare” promovate de liderul grupului PSD. Este pentru prima dată când se solicită ca o moţiune să fie supusă votului secret. În mod evident, nu există niciun temei pentru a face lucrul acesta, nu vom accepta o astfel de procedură, pentru că ea nu este regulamentară. Moţiunea se supune dezbaterii şi votului deschis, aşa cum s-a procedat întotdeauna”, a spus Andronache.

În final, deputaţii au respins solicitarea lui Simonis. S-au înregistrat 124 de voturi în favoarea propunerii PSD, contra 153 de voturi, două abţineri, iar 8 deputaţi nu au votat.

Plenul Camerei Deputaţilor a respins moţiunea simplă pe Sănătate, depusă de PSD, cu 140 de voturi „pentru”, 161 „împotrivă” şi o abţinere.

PSD a încercat să-l scoată vonovat pe ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, pentru dezastrul din Sănătate, după ce social-democrații au condus țara în ultimii 30 de ani.

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai accesate