marți, mai 24, 2022
AcasăAgenda ZileiDublarea pedepselor pentru pedofilie, cerută de PMP

Dublarea pedepselor pentru pedofilie, cerută de PMP

Deputatul PMP Ionuţ Simionca cere dublarea pedepselor pentru pedofilie, după clasarea dosarului Pomohaci de către justiție.
Parlamentarul propune modificarea Codului Penal, în sensul dublării pedepselor şi eliminării prescripţiei pentru infracţiuni care privesc abuzurile sexuale asupra copiilor, pe motiv că în România nu va trebui să mai existe un al doilea caz Pomohaci. 
Deputatului nu i-a picat bine că dosarul în care Cristian Pomohaci era anchetat pentru pedofilie a fost clasat pe motiv că infracţiunile pe care fostul preot le-ar fi comis sunt prescrise, întrucât s-ar fi petrecut în urmă cu circa 10 ani.
Potrivit acestuia există peste 500 de pedofili în libertate. „Din păcate, vreme de 60 de ani, statul român a eşuat în a proteja victimele şi în a descuraja, prin intermediul pedepselor, comiterea infracţiunilor din acest spectru. Fie că vorbim de vechiul Cod Penal al Partidului Comunist Român, adoptat în 1968, de cel adoptat în 2009, când ministru al Justiţiei era Cătălin Predoiu, de modificările la Codul Penal din 2016 promovate de ministrul Justiţiei, Raluca Prună, sau de Codul Penal din 2018 Dragnea-Iordache, toate au prevăzut pedepse prea blânde pentru agresori”, a explicat deputatul PMP.
Simionca propune în cadrul următoarelor dezbateri pe Codurile Penale, dublarea pedepselor pentru următoarele infracţiuni:
  • violul – când victima este un minor,
  • agresiunea sexuală – când victima este un minor,
  • actul sexual cu un minor,
  • coruperea sexuală a minorilor,
  • racolarea minorilor în scopuri sexuale,
  • incestul,
  • folosirea prostituţiei infantile.
„Menţionez că dublarea pedepselor ar reduce extrem de mult posibilitatea de executare cu suspendare a pedepsei cu închisoarea pentru acest tip de infracţiuni. Trăim într-o ţară creştină, în care nu doar familia, ci şi statul trebuie să îi ocrotească pe copiii în care ne punem toate speranţele pentru viitor. Tocmai de aceea, Codul Penal trebuie modificat astfel încât în România să nu mai existe niciun pedofil în libertate”, a concluzionat deputatul PMP, Ionuţ Simionca
Parlamentarul PMP a vorbit şi despre includerea acestor infracţiuni pe lista celor pentru care prescripţia nu înlătură răspunderea penală, alături de infracţiunile de genocid şi de infracţiunile intenţionate urmate de moartea victimei, indiferent de data la care au fost comise. 
Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate