vineri, septembrie 29, 2023
AcasăAgenda ZileiJustițieDupă 20 de ani: Premierul Florin Cîțu a fost condamnat în SUA,...

După 20 de ani: Premierul Florin Cîțu a fost condamnat în SUA, în 2001, la două zile de închisoare pentru conducere sub influența alcoolului

Premierul Florin Cîțu a fost obligat să recunoască, miercuri, pus în fața probelor, că în urmă cu 20 de ani a fost condamnat la două zile de închisoare cu executare și amendat cu 1000 de dolari de autoritățile americane, pentru că a fost prins conducând un autoturism sub influența alcoolului.

Acum 20 de ani am condus sub influența alcoolului și am plătit o amendă foarte mare. Este interesant că sub patru tururi de scrutin PSD nu a apărut această informație și apare acum, în competiția internă din PNL (…) A fost o greșeală, repet, am condus, am plătit foarte scump, a trebuit să-mi vând și mașina și am mers un an de zile pe jos. Nu e ceva cu care să te mândrești”, a declarat Florin Cîțu, întrebat fiind dacă este adevărat că a fost arestat în SUA pentru că a condus sub influența drogurilor sau a alcoolului.

Informația a fost publicată în premieră, marți seara, pe un site al asociației ”Evoluție în Instituție”, care luptă pentru legalizarea drogurilor, fiind prezentate și documentele care confirmă sentința primită de Florin Cîțu, în anul 2001, de 2 zile de închisoare și plata unei amenzi de 1000 de dolari. La acea dată, Florin Cîțu se afla în Statele Unite, unde-și pregătea lucrarea de doctorat în macroeconomie și afaceri internaționale la Iowa State University.

Informația a fost ascunsă până acum de actualul premier, deși condamnarea la închisoare cu executare, indiferent în ce stat s-ar fi produs, ar trebui să fie inclusă în cazierul judiciar.

Potrivit sentinței dată de instanța din Iowa, Florin Cîțu a fost condamnat în baza legislației americane care sancționează conducerea unui vehicul sub influența drogurilor sau cu o concentrație de alcool de peste 0,8 la mie.

Iată mai jos documentele extrase de pe siteul iowacourts.state.ia.us:

detalii condamnare
Fillings FVC
Trial Court Search
Dan Badea
Jurnalist de investigații din 1990, licențiat în matematică. Instituții mass media pentru care am lucrat în ultimii 30 de ani: Expres, Ultimul Cuvânt, Tele7 abc, Televiziunea Română, Evenimentul Zilei, Adevărul, Bilanț, Prezent, Interesul Public, Gardianul, Curentul. Autor al volumului ”Averea Președintelui. Conturile Ceaușescu” - Nemira, 1998.
Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate