joi, septembrie 21, 2023
AcasăAdministrație publicăDupă ce a picat pe tehnica DNA, cerând șpaga închioșcată la Izvor,...

După ce a picat pe tehnica DNA, cerând șpaga închioșcată la Izvor, Piedone zice c-a glumit. Eu sunt pe lege, susține primarul morții de la Colectiv

Cristian Popescu Piedone, primarul Sectorului 5 din Capitală, care a fost surprins pe tehnica DNA în timp ce îl asigura pe liderul sindicatului de la metrou, Ion Rădoi, că nu-i va demola spațiile comerciale ocupate abuziv, cerându-i, în schimb, ”jumate de stație de la Izvor”, susține acum că a glumit. Că el nu. Că el e pe lege.

”Am făcut un spirit de glumă în stilul meu caracteristic. Cum să zic, și la telefon, să mi se dea jumătate de stație, păi ce, am înnebunit? Fiecare e pe lege, eu am spus în convorbire că sunt pe lege. Una a fost la telefon, alta sunt documentele (…) Am zis-o într-un spirit de glumă. Hai să fim serioși, am aproape 28 de ani în administrație, nu pot face asemenea greșeli elementare. Am glumit, da, una a fost vorba, alta actele derulate conform legii”, a declarat Piedone pentru G4Media.

Numai că discuția a fost destul de serioasă, iar Ion Rădoi chiar i-a reamintit, recunoscător, că a mai fost ajutat în trecut de acesta (”tu m-ai mai ajutat o dată, când vorbeam despre prima şi de alea, alea, nu are rost să vorbim prea mult”), iar Piedone l-a reasigurat că nu are de ce să-și facă griji pentru că el îl protejează în continuare.Deci, tati, bazează-te pe mine, atât îţi spun! Şi las-o în înţelepciunea legii s-o rezolve pentru că eu îs pe lege şi le-o dau pe lege înapoi, da?” – i-a spus Piedone.

A glumit și aici?

El spune acum că partea asta, cu respectarea legii, n-a fost o glumă, doar cea cu șpaga de la Izvor a fost glumă.Fiecare e pe lege, eu am spus în convorbire că sunt pe lege” – a declarat Piedone pentru G4Media, confirmând în acest mod întreaga afirmație: bazează-te pe mine și las-o în înțelepciunea legii...”.

Piedone nu e prost. E un penal șmecher care, după cele peste 65 de crime de la Colectiv, a supraviețuit din cauză de ”tati, bazează-te pe mine!” în politică și justiție.

În cazul de la metrou, în care, deși i s-a cerut sprijinul încă din 4 aprilie de către Ministerul Transporturilor, el a refuzat practic să intervină pentru demolarea spațiilor din stațiile Izvor și Eroilor, dar și-a luat măsuri de precauție, pe lege, exact după cum i-a promis lui Rădoi pe 27 mai 2021.

Astfel, după ce l-a asigurat că îl susține (”bazează-te pe mine, atâta îți spun!”), Piedone l-a avertizat totuși că daca va fi obligat să intervină o să-l anunțe din timp: ”Şi dacă sunt obligat să-ţi fac rău, te anunţ cu o sută de ani înainte, da?” – i-a zis lui Rădoi.

Așa se face că pe 11 iunie, după ce l-a anunțat pe Rădoi, că doar îi promisese, primarul Piedone a emis o dispoziție de demolare a chioșcurilor ilegale din stațiile de metrou, dar n-a pus-o în executare. Era, de fapt, o acoperire ”în baza legii”, așa cum îi promisese mafiotului sindical.

Am îndeplinit toate formalitățile legale, pentru demolare – a spus Piedone pentru G4Media.

”Procurorii DNA au ridicat documentele și au constatat că am îndeplinit toate procedurile legale, iar întârzierea nu se datorează faptului că nu am vrut sau am pretins ceva de la dl Rădoi. Ci pentru că din dispoziția care este deja emisă din 11 iunie, în care infrastructura SA, din dispoziția mea, trebuie să dezafecteze aceste chișcuri. Infrastructura SA era angrenată în alte lucrări de investiții în sector, s-a amânat. Procedura va fi dusă la îndeplinire, probabil în seara asta – mâine, dar chișcurile se vor demola. Sindicatul mă dă și în judecată”.

În 20 iulie, deci la mai bine de o lună de la emiterea acelei dispoziții, situația din stațiile de metrou administrate de Piedone era neschimbată. Piedone nu se atinsese de tarabele închioșcate ale mafiotului Rădoi.

Dar, desigur, nu din vina lui, care promisese ”în glumă” că nu va interveni, ci din vina infrastructurii care n-a fost accesibilă nici chiar după inculparea oficială a lui Rădoi, de către DNA.

Abia acum, promite Piedone,probabil în seara asta, mâine”, se va interveni!

O să înțeleagă nea Rădoi că el a lălăit-o cât a putut de mult și, poate, după ce ”învie” de la atâta control judiciar, o să-i dea și lui ce i-a promis la Izvor.

O să-i dea, c-a fost cuminte și parolist, o juma de stație întreagă…

Dan Badea
Jurnalist de investigații din 1990, licențiat în matematică. Instituții mass media pentru care am lucrat în ultimii 30 de ani: Expres, Ultimul Cuvânt, Tele7 abc, Televiziunea Română, Evenimentul Zilei, Adevărul, Bilanț, Prezent, Interesul Public, Gardianul, Curentul. Autor al volumului ”Averea Președintelui. Conturile Ceaușescu” - Nemira, 1998.
Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate