sâmbătă, mai 28, 2022
AcasăAgenda ZileiEliminarea pensiilor speciale, un demers susținut cu „semnătură-n alb” de USR

Eliminarea pensiilor speciale, un demers susținut cu „semnătură-n alb” de USR

Eliminarea pensiilor speciale reprezintă un demers pe care politicienii din USR îl vor susține cu orice preț, au anunțat aceștia pe pagina lor oficială de Facebook.

„’Fie că va fi vorba de adoptarea unui proiect de lege în sesiune extraordinară, cum susţine acum PSD că doreşte, fie că va fi vorba de angajarea răspunderii Guvernului PNL, pensiile speciale trebuie eliminate, deoarece reprezintă o nedreptate, o inechitate şi o sfidare la adresa milioanelor de pensionari care primesc pensii pe principiul contributivităţii”, precizează USR într-o postare pe Facebook.

De peste doi ani, Uniunea Salvaţi România depune toate eforturile în Parlament pentru eliminarea pensiilor speciale, dovadă stând şi cele două proiecte de lege depuse în septembrie 2017, respectiv octombrie 2017. Primul vizează pensiile speciale ale parlamentarilor, al doilea prevede eliminarea a şapte categorii de pensii speciale şi plafonarea pensiilor magistraţilor şi militarilor. USR consideră, de asemenea, că o altă urgenţă o constituie alegerea primarilor în două tururi de scrutin.

„În ciuda solicitărilor repetate ale parlamentarilor USR, majoritatea controlată de PSD din conducerea Camerei Deputaţilor a refuzat, la finalul sesiunii trecute, introducerea proiectului USR pe ordinea de zi a plenului. În cazul convocării unei sesiuni extraordinare, trebuie să fie abordat şi acest subiect, iar politicienii de la toate partidele vor avea ocazia să arate, prin vot, dacă se tem sau nu de propriii alegători. ‘Păstrarea acesteia la sertar, de către aceeaşi majoritate controlată de PSD, nu reprezintă decât sfidarea celor peste 1 milion de români care au semnat pentru curăţarea clasei politice de condamnaţii definitiv”, arată reprezentanţii USR.

Mai nou, un astfel de demers este susținut și de PSD, după ce tot ei, și-au făcut de cap cu aceste pensii speciale. 

„Deoarece a ieşit informaţia în spaţiul public că nu pot fi dublate alocaţiile pentru copii din cauza impactului bugetar pe pensiile speciale, am să solicit colegilor mei o sesiune extraordinară iar pe ordinea de zi să fie eliminarea pensiilor speciale”, a spus Marcel Ciolacu la Palatul Parlamentului.

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate