marți, octombrie 3, 2023
AcasăAgenda ZileiEtapa a doua de vaccinare anti-COVID ar putea începe săptămâna viitoare

Etapa a doua de vaccinare anti-COVID ar putea începe săptămâna viitoare

Guvernul intenţionează să înceapă etapa a doua de vaccinare anti-COVID-19, de la jumătatea săptămânii viitoare, a declarat premierul Florin Cîţu.

Șeful Executivului a vorbit de necesitatea pregătirii celor peste 900 de centre de vaccinare din ţară.

„Intenţia noastră este ca de la jumătatea săptămânii viitoare să trecem la etapa a doua pentru vaccinare şi asta înseamnă că va trebui să avem acele centre în afara spitalelor. E vorba de 932 de centre şi aici este nevoie de susţinerea dumneavoastră. Trebuie să avem aceste centre cât mai repede funcţionale”, a spus Cîţu.

Potrivit lui, avem o provocare să derulăm acest program de vaccinare cât se poate de bine.

„A început mai lent, dar am văzut că ieri deja aveam 230 de centre care funcţionau şi cred că ritmul este cel bun. Suntem în prima fază, în care doar personalul medical se vaccinează, şi cred că am început să avem un ritm, ajungem la 20.000 de vaccinări pe zi. Este un ritm foarte bun în această perioadă, dar trebuie să accelerăm acest ritm”, a arătat prim-ministrul.

Cîțu a mai afirmat că în discuţia sa cu prefecţii, că în anumite zone din ţară, procesul de vaccinare nu se desfăşoară conform aşteptărilor.

„Sunt deja judeţe unde progresul este semnificativ şi aici aş menţiona Bucureştiul, Dolj, Iaşi, Cluj, Suceava, Mureş, Sibiu, Timiş. În acelaşi timp sunt şi câteva judeţe unde lucrurile încă nu au ajuns la un ritm care să ne mulţumească – Giurgiu, Dâmboviţa, Ialomiţa, Teleorman. Pe toţi vă rog să trataţi cu foarte mare importanţă şi o prioritate ‘zero’ a acestui guvern această campanie de vaccinare. Este foarte important să avem centre de vaccinare pregătite”, a adăugat Cîţu.

Totodată, România va încerca să crească numărul de doze de vaccin anti-COVID-19 pe care îl primeşte săptămânal, avand intenţia de a se ajunge la aproape 100.000 de vaccinuri pe zi.

„Vaccinurile vin. Avem 140.000 de vaccinuri săptămânal. Nu este niciun fel de problemă. Dorinţa noastră este să creştem numărul vaccinurilor pe care îl primim săptămânal. Este complicat. Vom încerca să creştem numărul de doze. Ele cresc gradual până în martie, dar vom dori să avem mai multe pentru că eu cred că, dacă ne păstrăm acest ritm, vom ajungem la aproape 100.000 de vaccinuri capacitate să facem pe zi, ceea ce ar fi foarte bine”, a spus premierul, la Palatul Victoria.

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate