vineri, iulie 19, 2024
AcasăDezvăluiriEugen Teodorovici, fost guvernator al Băncii Internaționale de Investiții a Rusiei, l-a...

Eugen Teodorovici, fost guvernator al Băncii Internaționale de Investiții a Rusiei, l-a dat în judecată pe Cîțu că l-ar fi făcut spion rus, fără dovezi

Fostul guvernator al Băncii Internaționale de investiții a Rusiei, dar și fost senator PSD și ministru al Finanțelor, Eugen Teodorovici, a anunțat miercuri, pe Facebook, că l-a dat în judecată pe premierul Florin Cîțu, pentru că l-ar fi acuzat, fără argumente sau dovezi, că este spion rus. Acțiunea civilă ”în răspundere delictuală” împotriva pârâtului Cîțu a fost deja înregistrată, marți, pe rolul Tribunalului București, Secția a V-a Civilă.

”Având în vedere acuzațiile făcute de Cîțu Vasile Florin începând cu anul 2019 și până în prezent, referitoare la faptul ca aș fi spion rus și ca aș fi acționat împotriva intereselor României atunci când am ocupat funcții publice, acuzații pe care Cîțu le-a făcut fie în calitate de Senator, fie de ministru de finanțe și – cel mai recent – în calitate de Prim-Ministru al Guvernului României și implicit, din funcția sa de Vicepreședinte al Consiliului Suprem de Apărare a Țării, vă informez că referitor la toate aceste acuzații am formulat și înregistrat următoarele:

  • CERERE DE CHEMARE ÎN JUDECATÀ (dosar nr. 24915/3/2021 – Tribunalul București);
  • PLÂNGERE PENALÀ – Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație si Justitie.

În context, menționez faptul că NICIODATĂ nu au fost aduse dovezi/argumente pentru a susține măcar o SINGURÀ acuzație dintre cele făcute la adresa mea de către Cîțu Vasile Florin” – a anunțat Orlando Teodorovici pe pagina sa de Facebook.

Dosarul Teodorescu vs. Cîțu a fost înregistrat pe rolul Tribunalului București

Fostul parlamentar miștocar din PSD, care nu pierdea niciun prilej să-l ia peste picior pe Florin Cîțu, despre care spunea ba că trage pe nas, ba că e urât, ba că e imbecil, ba că și-a pierdut mințile, cere ca președintele Iohannis să dezbată în ședința de azi a CSAT acuzațiile de spionaj făcute de Cîțu, ca și când CSAT-ul ar fi sufrageria șmecherașului cu afinități ruse din restaurantul Casa Marieaan sau Pata Negra.

”Față de cele menționate și având în vedere faptul că azi, 25 august 2021, este convocată reuniunea Consiliului Suprem de Apărare a Țării (CSAT), președintele României, Iohannis Klaus Werner, în calitatea sa de președinte al CSAT, are OBLIGAȚIA (legală și morală) de a include pe ordinea de zi a acestei reuniuni, dezbaterea/analizarea acuzațiilor de spionaj făcute de Cîțu Vasile Florin (în calitate de Vicepreședinte al CSAT), precum și informarea publicului asupra concluziei și mai ales, a deciziilor luate la nivelul CSAT față de acest subiect” – a mai scris Orlando.

Cîțu: Felicitări, aţi salvat România de un spion rus!

Pe 31 iulie, la conferinţa de alegeri a PNL Tulcea, Florin Cîțu l-a atacat indirect pe vechiul său adversar din PSD, fostul senator Eugen Orlando Teodorovici dar și fost guvernator al Băncii Internaționale de investiții a Rusiei, despre care a afirmat în mod public, fără a-i pronunța însă numele, că este spion rus.

„Trebuie să vă felicit pentru ceva special: dumneavoastră aţi salvat România. Aţi scos din Parlamentul României un om care făcea foarte, foarte mult rău, senator de Tulcea şi l-aţi redat sectorului privat. Acolo va face rău poate, dar unei singure companii, poate propriii bani şi-i va pierde. Dar felicitări, aţi salvat România de un spion rus şi vă felicit şi pentru asta”, le-a spus Florin Cîţu delegaţilor la conferinţa de alegeri a PNL Tulcea.

El nu l-a numit pe ”spionul rus” care a reprezentat judeţul Tulcea în Parlamentul României, iar la final, întrebat de presă cine este senatorul respectiv, el a râs şi a spus: „era cu ghilimele”.

„Ştiţi foarte bine… senatorul de Tulcea. Votul tulcenilor a scăpat România de ceea ce putea să facă senatorul de Tulcea în Parlamentul României. (…) Toată lumea ştie cine este. E un senator care nu e senator, dar spera să fie”, a mai spus Florin Cîţu.

Cei doi senatori de Tulcea, din legislatura 2016-2020,  care nu se mai regăsesc astăzi în Parlamentul României, sunt Ion Ganea și Eugen Orlando Teodorovici.

Cum fostul senator Ion Ganea nu putea fi ”spion rus” deoarece până în decembrie 1989 a fost ofițer de securitate într-o unitate de contraspionaj, înseamnă că premierul Cîțu s-a referit la Orlando Teodorovici, un personaj extrem de toxic, cunoscut pentru afacerile dubioase (vezi Aici și Aici) și legăturile sale directe și reciproc avantajoase, dacă l-am asculta pe Florin Cîțu, cu Rusia fostului ofițer KGB, Vladimir Putin.

Chiar dacă nu a adus dovezi că Orlando este spion rus, Florin Cîțu a adus totuși  argumente în acest sens, toate legate de implicarea sa extrem de dubioasă în Banca Internațională de Investiții a Rusiei.

În urmă cu doi ani, în martie 2019, senatorul (pe atunci) Florin Cîțu îl copleșea pe senatorul PSD și ministru al Finanțelor, Orlando Teodorovici, cu acuzații privind legăturile sale dubios de apropiate cu rușii.

Orlando: Chiparosule! După ce că ești urât, mai ești și prost!

Atacul venea la două săptămâni după ce Orlando Teodorovici îl luase peste picior pe Florin Cîțu, numindu-l ”chiparosule!”.

”Ești frumos! Chiparosule! După ce că ești urât, mai ești și prost. Ai auzit? Cîțule, după ce că ești urât, ești și prost!” – i-a spus Orlando Teodorovici lui Florin Cîțu, peste masă, în timpul dezbaterilor din comisiile reunite de buget finanțe din Camera Deputaților și din Senat, din 13 martie 2019.

Cîțu a dezvăluit ulterior modul fraudulos prin care Orlando Teodorovici s-a impus ca guvernator al Băncii Internaționale de Investiții (BII) a Rusiei care și-a mutat sediul de la Moscova, la Budapesta.

Potrivit dezvăluirilor senatorului Florin Cîțu, ”Orlando de la Varadero”, ministrul Finanțelor de la acea vreme, avea imunitate diplomatică acordată de Moscovanu plătea taxe statului român pentru că era guvernator al Băncii Internaționale de Inevstiții a Rusiei și, mai mult, încălca legea penală deoarece nu avea voie să ocupe alte funcții remunerate cât timp era mebru al Guvernului României.

El sugera că Orlando Teodorovici ar fi ajuns guvernator al BII la ordinul Moscovei.

”La o zi după ce se întâlnește cu președintele BII, Orlando se înscăunează guvernator în această bancă. Cu ce l-a convins președintele rus al BII? Salariul? I-a transmis ordinul de la Moscova și Orlando a executat imediat? Așteptăm să ne spună instituțiile statului” – scria Cîțu pe pagina lui de Facebook.

Cîțu a mai dezvăluit că Orlando, în noua sa calitate de guvernator al BII, a participat în secret, în perioada 1-4 decembrie 2018,  la o întâlnire a guvernatorilor BII de la Varadero, din Cuba, unde s-a discutat despre mutarea sediului BII de la Moscova, la Budapesta.

 

About The Author

Dan Badea
Dan Badea
Jurnalist de investigații din 1990, licențiat în matematică. Instituții mass media pentru care am lucrat în ultimii 30 de ani: Expres, Ultimul Cuvânt, Tele7 abc, Televiziunea Română, Evenimentul Zilei, Adevărul, Bilanț, Prezent, Interesul Public, Gardianul, Curentul. Autor al volumului ”Averea Președintelui. Conturile Ceaușescu” - Nemira, 1998.
Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate