marți, iulie 16, 2024
AcasăAgenda ZileiFake news marca PSD: Ciolacu anunță că Guvernul va tăia salariile bugetarilor...

Fake news marca PSD: Ciolacu anunță că Guvernul va tăia salariile bugetarilor cu 25%

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, anunță că Guvernul va tăia salariile bugetarilor cu 25%, afirmând că o astfel de decizie va fi luată în cadrul unei şedinţe de guvern programată a se desfăşura azi.

„Doamna Turcan a făcut aceste tăieri şi în 2010, când era la PDL. Nu era ministrul Muncii. Era parlamentar şi a votat tăierile de 25%. Vor veni de mâine calculele, în urma Memorandumului aprobat în Guvern, şi veţi vedea că tăierile se vor duce la 25%. Nu ştiu să facă altceva. Ei nu ştiu cum să echilibreze o economie, nu ştiu cum să creeze venituri, cum să creeze consum şi cum să facă investiţii”, a declarat Marcel Ciolacu, într-o emisiune la postul public de televiziune TVR 1.

Potrivit liderului social democrat, în actualul context economic, soluţia o reprezintă nu tăierea salariilor, ci creşterea veniturilor la bugetul de stat.

„Trebuie să îţi creezi venituri. Unde sunt cei 100 de miliarde împrumutate de Cîţu? L-am întrebat de 100 de ori. Nu răspunde niciodată. Dacă el nu îşi creează venituri, de unde să aibă bani? Dacă el a îngheţat totul, nu mai e nici consum, de unde să vină venituri? Dacă tu nu ai investiţii… Ai venit cu bugetul în Parlament cu o întârziere de două luni. Nu ai pornit nicio investiţie nouă”, a adăugat preşedintele social-democrat.

PSD a mai încercat aceasta tactica de speriere a bugetarilor, anuntând că opoziția dorește să taie salariile tuturor și că pregătește un buget al austerității, din acest motiv, coaliția de guvernare trebuie înlăturată.

Mai mult, social democrații pregătesc o moțiune de cenzură împotriva GUvernului Cîțu pentru că sunt nemulțumiți de Executiv, așa că au început deja negocierile cu parlamentarii AUR dar și cu restul parlamentarilor independenți sau din minorități.

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate