sâmbătă, iulie 13, 2024
AcasăAgenda ZileiFamiglia Pascu: Vlad Pascu, urmărit penal pentru deţinere și trafic de droguri,...

Famiglia Pascu: Vlad Pascu, urmărit penal pentru deţinere și trafic de droguri, mama sa acuzată de șantaj, iar tatăl, de nerespecterea regimului armelor și munițiilor

Autorul tragicului accident de la 2 Mai soldat cu moartea a două persoane, Vlad Pascu, este urmărit penal pentru deţinere de droguri de risc în vederea consumului propriu, trafic de droguri de mare risc şi punerea la dispoziţie a locuinţei pentru consumul ilicit de droguri, în dosarul în care au avut loc mai multe percheziţii în Capitală, potrivit News.ro.

Mama sa a fost arestată preventiv pentru 30 de zile, sub acuzaţia de influenţare a declaraţiilor.

De asemenea, procurorii au propus arestarea preventivă pentru 30 de zile a altor trei persoane din anturajul lui Vlad Pascu, acuzate de trafic de droguri.

”S-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de un inculpat, arestat preventiv într-o altă cauză,  pentru săvârşirea infracţiunilor de deţinere de droguri de risc în vederea consumului propriu, trafic de droguri de mare risc şi punerea la dispoziţie a locuinţei pentru consumul ilicit de droguri.  S-a reţinut că inculpatul a cumpărat, în mod repetat astfel de substanţe, în vederea consumului propriu, dar  şi pentru a le pune la dispoziţia altor consumatori, cu ocazia unor petreceri private, organizate la domiciliul său”, a anunţat DIICOT, vineri, într-un comunicat.

Cel la care face referire comunicatul DIICOT este Vlad Pascu, care a fost adus joi de la Constanţa, unde se afla în arest preventiv  în urma accidentului, la Bucureşti, fiind audiat la DIICOT alături de părinţii săi.

”La data de 14.09.2023, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism –Structura Centrală  au dispus, în două cauze penale, reţinerea a  4 inculpaţi şi măsura controlului judiciar faţă de un inculpat, astfel:

Într-o cauză, s-a dispus măsura reţinerii faţă de 3 inculpaţi,  cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de risc şi de mare risc, deţinere de droguri de risc şi de mare risc în vederea consumului propriu şi  nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

S-a reţinut că, în perioada ianuarie-septembrie 2023, inculpaţii, în mod repetat, au deţinut şi comercializat droguri de risc şi mare risc. Din cercetări a rezultat faptul că doi dintre inculpaţi s-au manifestat ca sursă principală de aprovizionare pentru cel de al treilea, care a achiziţionat cantităţi mai mari, pe care ulterior le-a comercializat sub formă de doze.

În cea de a doua cauză instrumentată, s-a dispus reţinerea unei inculpate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de influenţare a declaraţiilor”, aminteşte DIICOT.

Miruna Pascu, mama drogatului, acuzată de șantaj

Miruna Pascu este acuzată de DIICOT de infracţiuni contra înfăptuirii justiţiei, după ce ar fi şantajat o fată, martoră în dosarul în care este cercetat fiul ei. Astfel, ea a ameninţat-o pe martoră că va face publice informaţii şi imagini compromiţătoare, dacă va colabora cu procurorii.

Conform procurorilor, din cercetări a rezultat faptul că, în mod conştient şi deliberat inculpata – care este mama lui Vlad Pascu, Miruna Pascu – ”a exercitat  presiuni de natură să constrângă moral  o persoană, pentru a o determina să nu dea declaraţii de martor  sau să facă declaraţii mincinoase, într-o cauză instrumentată de către DIICOT – Serviciul Teritorial Constanţa privind săvârşirea infracţiunii  de deţinere, fără drept, de droguri de risc, în vederea consumului propriu”.

În referatul DIICOT în care procurorii cer Tribunalului Bucureşti arestarea preventivă a mamei lui Vlad Pascu, Miruna, anchetatorii arată că aceasta a contactat-o în mai multe rânduri pe fată, care era martoră în dosar, şi la un moment dat a ameninţat-o că dacă nu dă curs solicitării de a comunica cu ea, va remite presei spre publicare materiale de o natură compromiţătoare pentru aceasta.

În ultimul mesaj din data de 31.08.2023 mi-a spus că, dacă nu voi catadicsi să iau legătura cu ea până luni, o să aibă mai multe materiale de dat la presă despre mine. Din acest motiv, pentru că m-am simţit ameninţată, împreună cu mama mea, am formulat denunţul la DIICOT.

Miercuri, pe 6 septembrie, am sunat-o pe Pascu Miruna, care nu a răspuns, dar a încercat în repetate rânduri, joi, să ia legătura cu mine. Într-un final, joi seara am reuşit să discut cu ea pe Whatsapp, cu telefonul pe speaker, ca să văd ce doreşte de la mine.

Discuţia a fost lungă, mai mult de jumătate de oră şi în discuţie Pascu Miruna era foarte preocupată de faptul că vineri dimineaţă eu urma să fiu audiată ca martor la DIICOT- Constanţa, în dosarul de deţinere de droguri a lui Vlad Pascu.

În cursul discuţiei, de mai multe ori, Pascu Miruna a încercat să mă convingă să nu mă duc la DIICOT – Constanţa să dau declaraţie, iar pentru asta să-mi iau scutire medicală, fie de la dermatolog, fie de la medicul de familie sau dacă totuşi decid să dau declaraţie să spun că nu-mi amintesc că aş fi consumat droguri împreună cu Pascu Vlad şi că în clipul mediatizat de fapt jucam un rol.

Pascu Miruna mi-a spus că dacă voi spune adevărul, în sensul că eu consumam împreună cu Pascu Vlad, voi intra la DIICOT martor şi voi ieşi inculpat, pentru consum de droguri. Am perceput-o ca fiind foarte insistentă şi foarte dornică să mă manipuleze, în scopul de a nu exista dovezi pentru istoricul de consum de droguri a lui Pascu Vlad„, mai spune prietena lui Vlad Pascu.

În cadrul discuţiei mi-a spus că sunt labilă psihic şi proastă, în încercarea de a mă domina şi de a mă determina, intimidându-mă, astfel încât şi nu mă duc să dau declaraţie şi dacă totuşi mă duc să dau declaraţie, să nu spun adevărul.

M-am simţit presată de felul în care mi-a vorbit şi de lucrurile pe care mi le-a spus, m-am simţit ameninţată. M-am simţit ameninţată şi de statutul social şi de poziţia de pe care îmi vorbea Pascu Miruna, care este o persoană cu bani şi relaţii.

Eu am fost la DIICOT – Constanţa şi am spus adevărul, am declarat inclusiv faptul că ştiam de la Pascu Vlad că mama lui îi mai dădea pastile de Xanax. Acest subiect l-am abordat şi în discuţia cu Pascu Miruna, care s-a făcut că nu e în cunoştinţă de cauză şi că ar fi fost vorba de nişte pastile pe care le-ar fi avut ea în casă de pe nişte reţete mai vechi de-ale ei şi de-ale lui Vlad.

Vlad Pascu dispunea de sume mari de bani, pe care îi lua de la părinţi, fără ştirea lor. În cursul audierilor de la Constanţa, avocatul lui Vlad a încercat să atenueze unele afirmaţii de-ale mele, privind obiceiul lui Vlad de a consuma droguri”, a continuat ea.

Tatăl drogatului, acuzat de nerespecaterea regimului armelor și munițiilor
Cu privire la un al treilea inculpat, cercetat  sub aspectul săvârşirii infracţiunii de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, s-a dispus măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile, anunţă DIICOT referitor la tatăl lui Vlad Pascu, Mihai Pascu.

DIICOT propune arestarea preventivă pentru 30 de zile a altor trei persoane din cercul lui de apropiaţi, doi fiind  sursă principală de aprovizionare pentru cel de al treilea, care a achiziţionat cantităţi mai mari, pe care ulterior le-a comercializat sub formă de doze. O propunere similară a fost formulată şi pentru Miruna Pascu.

”În cursul acestei zile a fost sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Bucureşti, cu propunerea de arestare preventivă a inculpaţilor reţinuţi, pentru o perioadă de 30 de zile”, informează DIICOT.

În urma celor 11 percheziţii domiciliare efectuate în cadrul operațiunii DIICOT din acest dosar, numite ”Hydra”, au fost descoperite şi ridicate cantitatea de aproximativ un kilogram canabis, o fiolă de fentanyl de 10 mililitri, un grinder, o cutie de lemn cu urme de materie vegetală, 76 de cartuşe de vânătoare, deţinute ilegal, 12.500 de lei, 3 telefoane mobile şi diverse arme albe (cuţite, săbii, macete).

Trei traficanți de droguri din anturajul lui Vlad pascu, arestați pentru 30 de zile

Trei tineri din anturajul lui Vlad Pascu, şoferul de 19 ani aflat sub influenţa drogurilor care a omorât doi tineri în localitatea 2 Mai, au fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile, a decis vineri Tribunalul Bucureşti.

Este vorba de Tudor Duma şi fraţii Constantin Ştefan Ciprian şi Constantin Costin Antonio, cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de risc şi de mare risc, deţinere de droguri de risc şi de mare risc în vederea consumului propriu şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

Tudor Duma, zis „Maru”, îi furniza droguri lui Vlad Pascu, el fiind cel care a spart farmacia Spitalului Floreasca cu puţin timp înainte de a fi ridicat şi dus la DIICOT pentru audieri.

După producerea accidentului din localitatea 2 Mai, în mass media a apărut un videoclip filmat în locuinţa lui Vlad Pascu, în care el şi prietena lui, aflaţi sub influenţa stupefiantelor, îşi afirmau calitatea de consumatori de Oxycodonă (drog de mare risc, opioid sintetic ale cărui efecte sunt, potrivit studiilor ştiinţifice, de două ori mai puternice decât ale heroinei), fiind vizibile efectele pe care drogurile le aveau asupra comportamentului lor, potrivit Agerpres.

Relevantă în acest sens este declaraţia dată de fată în faţa procurorilor.

În vara anului 2020, imediat după ridicarea restricţiilor generate de pandemie, l-am cunoscut pe Vlad Pascu, într-un anturaj din care mai făceau parte Rareş Ion, Tudor zis ”Maru” şi mai mulţi băieţi şi fete ale căror nume nu mi le amintesc.

Ştiu că la acel moment Vlad Pascu se droga cu mai multe feluri de droguri, respectiv fuma canabis, trăgea pe nas cocaină, de obicei acasă la Pascu, într-o casă, pe str. Tipografilor nr. 29, unde până la un punct Vlad a locuit cu tatăl lui şi soţia acestuia, precum şi cu sora lui vitregă, iar din primăvara acestui an tatăl lui a început să se mute treptat de acasă şi să îl lase să stea singur.

Din ce ştiu, partajul între părinţii lui a fost făcut în primăvara acestui an, iar mama lui Vlad i-a cedat dreptul ei de proprietate unei jumătăţi din casa din Tipografilor lui Vlad. Acest lucru îl cunosc de la Vlad. Începând cu luna martie 2023, cam de când a rămas Vlad singur în casă, ne-am întâlnit de mai multe ori la el acasă şi am participat la petreceri, unde se consumau şi droguri pe care le aducea Vlad„, a spus fata.

Ea a relatat şi ce medicamente şi stupefiante consumau în casa lui Vlad Pascu, că acesta se urca pe acoperiş după ce se droga şi plângea. De asemenea, drogaţi fiind, tinerii se plimbau cu maşina pe calea ferată.

Referitor la videoclipul în care apar împreună cu Vlad Pascu spunând ”Noi nu suntem toxicomani, ci oxicomani”, arăt că acesta a fost filmat în noaptea de 13 – 14 aprilie 2023, în adresa din Bucureşti, str. Tipografilor, nr. 29, la o petrecere organizată de Pascu, la care am participat eu, Tudor zis „Maru”, Rareş Ion, o fată pe care nu o cunoşteam şi doi băieţi pe care îi ştiam vag. În acele împrejurări, Vlad Pascu mi-a dat oxicodonă şi o pastilă de metamfetamină.

Când am ajuns eu, pe masa din camera lui era pisată mai multă oxicodonă, nu ştiu cam câte pastile, dar toţi am prizat de acolo. De altfel, toate foliile care apar în videoclip sunt folii de oxicodonă de 80 mg, pe care el le desfăcea, le pisa şi ni le punea la dispoziţie să le prizăm.

De asemenea, a luat mai multe capsule din nişte vitamine, le-a golit conţinutul, în ele a pus oxicodonă pisată amestecată cu pulbere de metamfetamină cristal şi încă ceva, dar nu ştiu ce, apoi mi-a oferit o astfel de capsulă şi a luat şi el una. Vlad considera aceste capsule formate din amestec drept ceva special şi de aceea mi-a oferit numai mie şi a luat şi el, fără să mai dea şi altora.

După ce ne-am drogat în acest mod, ne-am plimbat cu Buggy Car-ul în zona Tipografilor şi ne-am urcat cu maşina pe linia ferată din zona Universităţii Româno-Americane.

Cu această ocazie, m-am julit foarte tare la genunchi, aşa încât, când a trebuit să merg de Paşte la bunicii mei, la Urziceni, nu am putut urca cele patru etaje de la bloc.

În luna mai 2023 am fost la tratament pentru dezintoxicare la Obregia şi nu am mai consumat deloc oxicodonă. Arăt că, atunci când era drogat, Vlad Pascu era foarte creativ sau se urca pe acoperiş şi plângea (când lua oxicodonă)„, se arată în documentul DIICOT.

About The Author

Dan Badea
Dan Badea
Jurnalist de investigații din 1990, licențiat în matematică. Instituții mass media pentru care am lucrat în ultimii 30 de ani: Expres, Ultimul Cuvânt, Tele7 abc, Televiziunea Română, Evenimentul Zilei, Adevărul, Bilanț, Prezent, Interesul Public, Gardianul, Curentul. Autor al volumului ”Averea Președintelui. Conturile Ceaușescu” - Nemira, 1998.
Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate