marți, decembrie 6, 2022
AcasăAdministrație publicăRomânia fără procuror general, încă 2-3 săptămâni

România fără procuror general, încă 2-3 săptămâni

Procedurile de selecţie pentru funcţiile de procuror general al României şi de adjunct al membrului naţional la Eurojust vor fi suspendate, a anunțat ministrul interimar al Justiţiei, Ana Birchall, într-o conferinţă de presă.

„Am decis revocarea următoarelor proceduri: procedura de selecţie a procurorului general şi procedura de selecţie a adjunctului la Eurojust”, a declarat Ana Birchall. 

Decizia vicepremierului Româniai a venit după ce pe 10 aprilie, comisia condusă de ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, i-a respins pe cei patru procurori care şi-au depus candidatura la funcţia de procuror general. Cei patru care au concurat atunci pentru postul de procuror general al României au fost  Augustin Lazăr, Marian Drilea, Gabriela Scutea şi Daniel Horodniceanu.

Între timp, acum, fostul procuror general al României, Augustin Lazăr a anunțat că iese la pensie.

Potrivit anunţului publicat pe site-ul MJ, noua procedură trebuia să se desfăşoare în perioada 12 aprilie – 8 mai. 

Pe 19 aprilie, Secţia pentru procurori a CSM a decis delegarea lui Bogdan Licu în funcţia de procuror general interimar. Decizia CSM a venit în condiţiile în care mandatul procuror general Augustin Lazăr expira pe 27 aprilie, acesta având aprobată şi ieşirea la pensie. 

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate