miercuri, iunie 19, 2024
AcasăAgenda ZileiFără public în instanțele de judecată de teama coronavirusului

Fără public în instanțele de judecată de teama coronavirusului

Tribunalul Bucureşti recomandă, pentru prevenirea răspândirii COVID-19, ca publicul şi părţile din dosare să evite prezenţa la instanţă şi la judecătoriile arondate acesteia.

„În contextul măsurilor necesare pentru prevenirea răspândirii infecţiilor cu coronavirusul (COVID-19), se recomandă evitarea prezenţei părţilor şi publicului larg la Tribunalul Bucureşti şi la judecătoriile arondate, în cazul în care aceasta nu este absolut necesară”, se arată într-un anunţ publicat pe pagina instanţei.

Precizările vin după ce azi o persoană arestată preventiv, suspectă de infectare cu coronavirus, a fost adusă în sala de judecată de la Tribunalul Bucureşti.

„Joi, am fost sesizaţi cu privire la împrejurarea că una dintre persoanele aflate în stare de arest preventiv transportată de la Penitenciarul Bucureşti-Rahova în sala de şedinţă, în faţa judecătorului, a declarat că este suspectă de infectare cu coronavirus. Faţă de această situaţie, s-a procedat la suspendarea şedinţelor de judecată ale Secţiei Penale, pentru dezinfectarea sălilor de şedinţă şi a zonelor în care a avut acces persoana respectivă, precum şi a spaţiilor aflate în imediata vecinătate a acestora”, precizează sursa citată.

Persoana care a indicat situaţia de infectare cu coronavirus a fost preluată de escorta penitenciarului şi se află în investigaţii medicale, menţionează reprezentanţii TB. 

Fără public în instanțele de judecată de teama coronavirusului

Pe de altă parte, Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP) a cerut efectuarea de verificări interne la Penitenciarul Bucureşti-Rahova, după ce un deţinut, suspect a fi infectat cu noul coronavirus, a fost dus în instanţă, în cazul acestuia fiind dispusă măsura prezentării la Institutul „Matei Balş” în vederea efectuării examenelor medicale de specialitate.

„Conducerea Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor a luat act de incidentul înregistrat la sediul Tribunalului Bucureşti, astăzi, 05.03.2020, fiind dispusă efectuarea de verificări interne la nivelul Penitenciarului Bucureşti-Rahova, pe linia gestionării cazului. În baza concluziilor, va fi întocmit şi înaintat un raport ministrului Justiţiei, conform dispoziţiei acestuia, cu detalierea aspectelor constatate”, spun oficialii ANP.

Cu privire la deţinutul implicat, a fost dispusă măsura prezentării acestuia, de îndată, la sediul Institutului Naţional de Boli Infecţioase „Prof. Dr. Matei Balș”, în vederea efectuării examenelor medicale de specialitate, declaraţiile deţinutului fiind contradictorii în ceea ce priveşte eventualitatea unei infectări cu COVID-19, precizează ANP.

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate