luni, octombrie 18, 2021
AcasăAgenda ZileiAl șaselea caz de coronavirus în România. Un bărbat din Suceava

Al șaselea caz de coronavirus în România. Un bărbat din Suceava

Al șaselea caz pozitiv de coronavirus a fost confirmat la o persoană de 71 de ani din Suceava, informează Grupul de Comunicare Strategică.

„În această după amiază, s-a confirmat al şaselea caz de infectare cu noul coronavirus în România COVID 19. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 71 de ani, care s-a întors din Lombardia în data de 28 februarie şi se afla în autoizolare”, anunţă Grupul de Comunicare Strategică.
Conform primelor informaţii din teritoriu, în data de 2 martie 2020, bărbatul s-a prezentat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava, secţia de boli infecţioase cu febră şi frison şi a rămas internat. Pacientului i s-au recoltat probe, inclusiv pentru testul pentru noul coronavirus, al cărui rezultat a ieşit pozitiv.

În schimb, cel de al cincilea caz de coronavirus a fost confirmat la un adolescent de 16 ani, nepotul bărbatului de 47 de ani, din Timişoara, care a fost depistat pozitiv în cursul zilei de marţi, precizează Grupul de Comunicare Strategică.

„Conform primelor informaţii din partea DSP Timiş, tânărul este asimptomatic, afebril. S-a solicitat transportul cu izoleta la Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Timişoara. Toate analizele efectuate astăzi sunt negative, cu excepţia unui contact din familia bărbatului. Este vorba despre băiatul de 16 ani, care va fi adus cu izoleta la spital pentru internare”, spun oficialii GCS. 

Apar noi cazuri de coronavirus în România

Cei doi pacienţi depistaţi pozitiv cu noul coronavirus COVID-19, internaţi la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie ‘Dr.Victor Babeş’ Timişoara, sunt cu stare generală bună, asimptomatici, au informat reprezentanţii DSP Timiş.

Potrivit DSP Timiş, azi s-au lucrat 19 probe recoltate de către reprezentanţii DSP Timiş de la contacţii celor două cazuri cu COVID-19, respectiv 14 probe pentru contacţii pacientei şi 5 probe pentru contacţii pacientului. Tot miercuri, personalul de specialitate al DSP Timiş a recoltat probe pentru contacţii apropiaţi ai pacientei depistate pozitiv, aflaţi în a 13-a zi de la ultimul contact cu aceasta.

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat, marţi, al patrulea caz de coronavirus din România, un bărbat de 47 de ani din Timişoara, care a fost în avion cu femeia depistată pozitiv în februarie şi care s-a întors din Italia.

Bărbatul a călătorit cu femeia de 38 de ani în acelaşi avion, în partea dreaptă a acesteia, în data de 20 februarie 2020, cu o cursă care se întorcea din Italia. Din data de 28 februarie, bărbatul, considerat contact direct, s-a aflat în autoizolare la domiciliu împreună cu familia, rezultatele primei probe recoltate la începutul perioadei de autoizolare fiind negative.

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate