duminică, februarie 5, 2023
AcasăAdministrație publicăFirea iar este supărată că Orban nu-i dă bani „de spart” la...

Firea iar este supărată că Orban nu-i dă bani „de spart” la Capitală

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, afirmă că va acţiona în continuare pe plan local pentru a asigura un buget mulţumitor pentru spitalele din Bucureşti, chiar dacă nu are susţinere în acest sens din partea administraţiei centrale.

„Şi în 2020, în ciuda vitregiei guvernului, care tratează Capitala ca pe ruda străină şi demnă de blamat – poate vom avea şi noi, vreodată, un premier bucureştean sau stabilit de 30 de ani în Bucureşti, care să înţeleagă complexitatea şi nevoia de modernizare – voi face tot ce îmi va sta în putere, la nivel local, pentru ca bugetul pentru sănătatea bucureştenilor să fie unul mulţumitor, raportat la urgenţele celor 19 spitale administrate de Primăria Capitalei, unde s-au făcut în ultimii 3 ani investiţii fără precedent”, declară Firea într-o postare pe Facebook.

Edilul este de părere că, pe lângă asigurarea finanţării pentru construirea de noi imobile şi dotarea lor cu aparatură de ultimă generaţie, acordă o importanţă deosebită şi modului în care pacienţii sunt trataţi în spitalele bucureştene.

„În afara de bugete pentru noi spitale, noi corpuri de clădire și dotarea cu aparatură din noua generație, țin foarte mult și la felul în care pacienții sunt primiți și tratați în spitale. Un mic exemplu despre ce înseamnă sintagma omul sfinţeşte locul. La Spitalul Clinic de Copii Dr. Victor Gomoiu, administrat de Primăria Municipiului Bucureşti prin Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti, copiii merg spre blocul operator în maşinuţe electrice, fapt ce uşurează enorm munca doctorilor. Iar părinţii sunt şi ei mai liniştiţi că trauma celor mici e mult atenuată”, mai scrie Firea.

Recent, aceasta amenința guvernul Orban că îl va da în judecată dacă Executivul nu-i dă bani pentru Capitală de la fondurile de rezervă pentru că vistieria Bucureștiului este goală. 

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate