luni, noiembrie 28, 2022
AcasăAgenda ZileiFirea îi amenință cu judecata pe Orban și pe Cîțu dacă nu-i...

Firea îi amenință cu judecata pe Orban și pe Cîțu dacă nu-i dau bani

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea îi amenință cu judecata pe premierul Ludovic Orban și pe ministrul Finanțelor Florin Cîțu dacă nu-i dau bani. Mai precis, edilul anunţă ca vor fi formulate plângeri penale pentru abuz în serviciu pe numele celor doi dacă nu alocă bani Primăriei Capitalei pentru achitarea unor servicii de utilitate publică.

Precizările vin după ce premierul Ludovic Orban a calificat drept o neobrăzare din partea Primăriei Capitalei să mai solicite bani din Fondul de rezervă aflat la dispoziţia Guvernului, subliniind că această cerere nu va fi acceptată.

„În cazul în care Guvernul Orban nu va da curs solicitării noastre, atunci îi informez că vom formula plângeri penale pentru abuz în serviciu pe numele domnului prim-ministru şi pe numele ministrului Finanţelor Publice, precum şi pe cele ale funcţionarilor publici care vor valida un buget ilegal pentru Primăria Capitalei, care va fi pusă în situaţia să nu poată achita subvenţia la transportul public în comun, energie termică, cheltuielile cu cele 19 spitale, creditele contractate în trecut de alţi primari (de dreapta), continuarea investiţiilor urgente în infrastructura pentru fluidizarea traficului, deja demarate”, a scris Gabriela Firea, într-o postare pe Facebook.

Firea îl amenință pe Orban

Firea spune că că prim-ministrul persistă în a transmite, cu ură şi încrâncenare, informaţii eronate despre primarul general şi Primăria Capitalei.

„Îi atrag atenţia domnului prim-ministru că bugetul naţional nu este bugetul lui pe persoană fizică. Să nu-l confunde cu propriile buzunare. Şi să nu uite ca funcţiile sunt trecătoare. Pentru mine, Ludovic Orban = Liviu Dragnea. Se răzbună pe locuitorii Bucureştiului pentru a lovi politic în persoana primarului general. Nu poţi duce intenţionat un oraş de talia Bucureştiului în faliment doar pentru răzbunări politice mărunte şi pentru a ascunde sub preş incompetenţa premierului şi a guvernului pe care îl conduce. Le reamintesc guvernanţilor că Primăria Municipiului Bucureşti este singura din ţară care, prin efectul legii, nu colectează taxe şi impozite locale şi ne finanţăm doar din procentul pe Impozitul pe venitul global colectat de Ministerul de Finanţe, din banii bucureştenilor. Cerem ce ni se cuvine!”, mai scrie primarul.

Potrivit lui Firea, cele 100 de milioane de lei primite de la fostul guvern, din Fondul de rezervă, s-au dus instantaneu la ELCEN, pentru plata facturii la termoficare.

„Cât priveşte înfiinţarea companiilor municipale, aceasta a fost o necesitate absolută, pentru a înlătura căpuşele – unele chiar peneliste – de la Bugetul Primăriei Capitalei. Prin înfiinţarea companiilor am făcut economii la buget şi am lucrat rapid şi la preţuri corecte pentru cetăţeni. Sumele vehiculate ca fiind bugete de ‘nabab’ de către domnul Orban nu sunt reale. Îi recomand premierului să consulte sursele publice de informare, să mă invite la o audienţă pentru a-i dovedi cu documente că am dreptate şi să nu se mai lase dezinformat de consilieri incapabili sau de titluri toxice de pe reţelele de socializare”, adaugă primarul.

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate