marți, iulie 16, 2024
AcasăAgenda ZileiFirea riscă să piardă majoritatea la Primăria București

Firea riscă să piardă majoritatea la Primăria București

Gabriela Firea riscă să piardă majoritatea la Primăria București, mai precis în Consiliul General al Primăriei București, după ce patru consilieri generali au fost excluşi din partid de filiala PSD Sector 5 condusă de primarul Daniel Florea.

În Consiliul General sunt 24 de consilieri generali PSD, patru consilieri generali ALDE, 15 consilieri generali USR, opt consilieri PNL şi patru consilieri PMP.

Decizia de excludere a fost luată în unanimitate de Comitetul Executiv împotriva acestora pentru că ar fi votat în repetate rânduri împotriva intereselor legitime ale cetăţenilor din Sectorul 5.

Cu toate acestea măsura de retragere a sprijinului politic a fost luată încă de acum jumătate de an, adică din aprilie, dar aceasta nu a fost niciodată pusă în aplicare. 

Retragerea celor patru ar putea afecta majoritatea pe care o deţine Gabriela Firea împreună cu PSD-ALDE în Consiliul General.

Pe de altă parte, viceprimarul Capitalei, Aurelian Bădulescu, consilier general PSD, a declarat că la primărie nu a ajuns niciun document din partea filialei PSD Sector 5 din care să rezulte că a fost retras sprijinul politic pentru patru consilieri generali, potrivit News.ro.

„Dumnealui (Daniel Florea, n.r.) ştim bine că voia să fie vicepreşedinte din partea regiunii Bucureşti-Ilfov şi nu s-a întâmplat asta, aşa că ajungem la această nebunie şi nu ratează nicio ocazie. Dacă le-a fost retras sprijinul politic, aşa cum susţine dumnealui, atunci ar fi trebuit să existe ceva care să ateste asta”, a spus Bădulescu.

Potrivit lui Bădulescu, dacă în final cei patru consilieri vor fi retraşi, atunci posturile lor vor deveni vacante şi vor fi ocupate de alţi consilieri PSD. „Sigur că avem o listă de rezervă, orice partid are una, conform procedurilor, iar posturile vor fi ocupate, în ordine, de cei care sunt pe această listă. E adevărat că la ultima şedinţă nu au fost aprobate câteva proiecte pentru că nu am avut majoritate, a lipsit un coleg de-al nostru, însă nu se pune problema. Nu comentez alte atitudini politice, ce fac consilierii din opoziţie”, a spus viceprimarul.

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate