duminică, februarie 5, 2023
AcasăAgenda ZileiFlorin Cârciumaru, fostul primar și senator PSD din Târgu Jiu, reținut de...

Florin Cârciumaru, fostul primar și senator PSD din Târgu Jiu, reținut de procurori în dosarul privind distrugerea unor opere de artă ale lui Brâncuși

Florin Cârciumaru, fostul primar al municipiului Târgu Jiu și fost senator PSD, a fost reţinut luni pentru 24 de ore de Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj, el fiind cercetat pentru mărturie mincinoasă.

Reținerea sa are legătură cu dosarul în care se fac cercetări cu privire la spălarea operelor lui Constantin Brâncuşi din Parcul Central al municipiului cu jet de apă, în anul 2013. Marţi, fostul edil și fost șef al PSD Gorj urmează să fie audiat din nou.

O comisie internaţională constituită din mai mulţi experţi s-a întrunit în februarie 2014, la Târgu-Jiu, pentru a analiza starea în care se aflau operele sculptorului Constantin Brâncuşi, după ce Poarta Sărutului fusese spălată cu jet de apă sub presiune.

Potrivit preşedintelui comisiei, Radu Boroianu, la acea dată secretar de stat în Ministerul Culturii, reprezentanţii firmei care a contractat lucrările de întreţinere a Porţii Sărutului au greşit atunci când au decis că opera respectivă trebuie spălată cu jet de apă, procedeu care a generat desprinderea unor bucăţi din monument.

Florin Cârciumaru a fost vreme de patru mandate primar al municipiului Târgu Jiu, între anii 2000 şi 2016, iar din decembrie 2016 a deținut pentru un mandat funcția de senator PSD.

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate