luni, februarie 6, 2023
AcasăAgenda ZileiFlorin Iordache are plângere la poliție pentru gesturi obscene

Florin Iordache are plângere la poliție pentru gesturi obscene

Deputatul Florin Iordache are plângere la poliție depusă de Asociaţia VeDem Just. Aceasta a anunţat vineri că a depus o plângere la Poliţia Sector 5 împotriva  în legătură cu gesturile obscene făcute de parlamentar în plenul Parlamentului. 

„Asociaţia Voci pentru Democraţie depune o plângere la Secţia 17 de Poliţie din cadrul DGPMB – Poliţia Sectorului 5 împotriva deputatului Florin Iordache, demnitar ce a arătat gesturi obscene în plenul Parlamentului României faţă de participanţi. Este un gest inacceptabil, care nu are nicio legătură cu politica. Parlamentarii trebuie să fie modele pentru cetăţeni, nu contramodele. Considerăm că Parlamentul României nu ar trebui să fie altceva decât un spaţiu de dezbatere şi argumentare a unor politici publice, de adoptare a legilor bune şi constituţionale pentru ţară, de respectare a angajamentelor internaţionale asumate şi de respect faţă de cetăţenii României reprezentaţi de către aceşti demnitari, iar nu al comportamentelor indecente”, susţine asociaţia, într-un mesaj postat pe Facebook. 

În plângerea depusă la Poliţie, asociaţia reclamă încălcarea dispoziţiilor art. 2, alin. 1 din Legea 61/1991 privind sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice.

Art. 2. Constituie contravenţie săvârşirea oricăreia dintre următoarele fapte, dacă nu sunt comise în astfel de condiţii încât, potrivit legii penale, să fie considerate infracţiuni: 1) săvârşirea în public de fapte, acte sau gesturi obscene, proferarea de injurii, expresii jignitoare sau vulgare, ameninţări cu acte de violenţă împotriva persoanelor sau bunurilor acestora, de natură să tulbure ordinea şi liniştea publică sau să provoace indignarea cetăţenilor ori să lezeze şi onoarea acestora sau a instituţiilor publice”. 

Deputatul PSD Florin Iordache a fost surprins în imagini de camerele de televiziune în timp ce făcea gesturi obscene cu mâinile către parlamentarii USR. „Vi s-a părut. Eram cu mâinile ridicate, care e problema?”, le-a spus Iordache jurnaliştilor. Acesta nu este singurul parlamentar român care a fost surprins făcând gesturi obscene în Camera Deputaților. 

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate