joi, septembrie 21, 2023
AcasăAgenda ZileiFruntași pe ramură: România este prima țară din UE care administrează vaccinul...

Fruntași pe ramură: România este prima țară din UE care administrează vaccinul Pfizer copiilor cu vârste cuprinse între 12-15 ani

Preşedintele CNCAV, Valeriu Gheorghiţă, a declarat, joi, că România este prima țară din Uniunea Europeană care a demarat campania de vaccinare pentru copiii din grupa de vîrste 12-15 ani și că, în ultimele 24 de ore, au fost vaccinați astfel 1903 copii între 12 și 15 ani.

”Ieri, pe data de 2 iunie, a demarat etapa de vaccinare și pentru grupa de vârstă pentru 12-15 ani, cu vaccinul de  la compania Biontech-Pfizer, primul vaccin autorizat la nivel mondial pentru a fi folosit la această grupă de vârstă.Dealtfel, de la nivelul Uniunii Europene, România este prima țară care a demarat campania de vaccinare și pentru această grupă de vârstă, de 12-15 ani, tocmai din motivele care se regăsesc în strategia noastră de vaccinare” – a spus șeful CNCAV.

În ultimele 24 de ore, a mai anunțat Valeriu Gheorghiță,  au fost vaccinați un număr de 1903 copii cu vârsta cuprinsă între 12 şi 15 ani, cele mai multe persoane au fost vaccinate în municipiul București – 494, urmat de județul Cluj – 178 și județul Ilfov- 140 de persoane.

De asemenea, spune el, pe platforma națională de programare care a fost optimizată cu ajutorul STS, din 1 iunie se permite programarea minorilor prin intermediul contului părintelui sau tutorelui legal si sunt programate, până la ora actuală, 4173 de persoane.

Dan Badea
Jurnalist de investigații din 1990, licențiat în matematică. Instituții mass media pentru care am lucrat în ultimii 30 de ani: Expres, Ultimul Cuvânt, Tele7 abc, Televiziunea Română, Evenimentul Zilei, Adevărul, Bilanț, Prezent, Interesul Public, Gardianul, Curentul. Autor al volumului ”Averea Președintelui. Conturile Ceaușescu” - Nemira, 1998.
Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate