vineri, septembrie 29, 2023
AcasăAgenda ZileiPoliticăGrindeanu: Florin Cîţu nu poate să fie premier într-un Guvern care are...

Grindeanu: Florin Cîţu nu poate să fie premier într-un Guvern care are în componenţă PSD

Consiliul Politic Naţional al PSD a decis începerea negocierilor cu PNL, UDMR şi minorităţi pentru alcătuirea unui guvern, a anunţat, luni, prim-vicepreşedintele social-democrat Sorin Grindeanu. El a precizat că este exclus ca Florin Cîţu să fie premier într-un Guvern care să aibă PSD în componenţă şi a adăugat că social-democraţii vor avea o nominalizare pentru funcţia de prim-ministru. Mai mult, a spus el, ponderea reprezentării PSD într-un Executiv format alături de PNL va ţine cont de ponderea partidelor în Parlament.

”Ştiţi că noi am iniţiat şi am votat o moţiune de cenzură prin care Florin Cîţu a plecat din funcţia de premier. PSD nu poate face rabat de acest lucru. Florin Cîţu nu mai poate să fie premier într-un Guvern care are în componenţă PSD. PSD consideră că etapa Florin Cîţu premier a fost depăşită de ceva vreme”, a afirmat Sorin Grindeanu, după Consiliul Politic Naţional al PSD de luni, întrebat dacă ar accepta social-democraţii ca Florin Cîţu să fie premier sau îl vor propune pe Marcel Ciolacu pentru funcţie.

Chestionat dacă PSD ar accepta un alt premier de la PNL sau doreşte partidul această poziţie, Grindeanu a răspuns: „În toată această perioadă pe noi ne-a interesat în primul rând să venim cu măsuri care să ducă la gestionarea crizelor pe care le traversează acum România, fie că vorbim de o criză sanitară, economică şi una socială. Mandatul PSD nu s-a schimbat în Consiliul Politic Naţional de azi şi îl ştiţi pe cel vechi. Evident (PSD vrea să propună premier – n.r.), dar vă subliniez că nu s-a discutat o secundă despre funcţii în toată şedinţele noastre, inclusiv cea de astăzi. Noi credem că putem contribui major ca România să depăşească aceste crize pe care le traversează în acest moment”.

Întrebat dacă reprezentarea PSD în viitorul Executiv va ţine cont de ponderea partidelor în Parlament, el a replicat: „Important e să vedem că sunt puse în practică aceste măsuri. Dacă vom ajunge în acea etapă, cred că preşedintele partidului v-a spus clar azi dimineaţă că ne luăm după ponderea pe care o avem în Parlament. Unii dintre ei ne-au tot spus Ciuma Roşie, nu ne-am transformat în Crucea Roşie, ca să fie clar”.

Printre măsurile ce vor propuse de PSD în programul de guvernare se numără: testarea extinsă şi vaccinarea, restabilirea încrederii în autorităţi prin aducerea specialiştilor în sănătate, măsuri legislative pentru combaterea pandemiei, a precizat Grindeanu.

Dan Badea
Jurnalist de investigații din 1990, licențiat în matematică. Instituții mass media pentru care am lucrat în ultimii 30 de ani: Expres, Ultimul Cuvânt, Tele7 abc, Televiziunea Română, Evenimentul Zilei, Adevărul, Bilanț, Prezent, Interesul Public, Gardianul, Curentul. Autor al volumului ”Averea Președintelui. Conturile Ceaușescu” - Nemira, 1998.
Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate