sâmbătă, mai 18, 2024
AcasăAgenda ZileiEconomieGuvernul britanic impozitează cu 25% profiturile companiilor din energie, iar fiecare gospodărie...

Guvernul britanic impozitează cu 25% profiturile companiilor din energie, iar fiecare gospodărie va primi 400 de lire ajutor la plata facturii

Guvernul britanic va impozita cu 25% profiturile companiilor de energie, a anunțat joi ministrul de Finanțe. Măsura este una excepțională și are caracter temporar, banii urmând să fie folosiți în cadrul unei scheme financiare prin care fiecare gospodărie va primi câte 400 de lire în octombrie, sprijin la plata facturii pentru energie.

Obiectivul urmărit de guvernul Johnson este de a ajuta astfel populația puternic afectată de scumpiri pe toate planurile, relatează Business Standard.

Potrivit calculelor făcute de guvernul de la Londra, din impozitarea excepțională se va obține o sumă evaluată la circa 5 miliarde de lire sterline, care va fi completată până la 15 miliarde din surse neprecizate încă.

În plus, gospodăriile cu venituri mici vor primi pe lângă cele 400 de lire și un supliment de alte 650 de lire în două tranșe – iulie și octombrie. De această măsură vor beneficia circa 8 milioane de gospodării.

De asemenea, persoanele cu dizabilități vor primi 150 de lire, iar pensionarii 300 de lire, aceste categorii fiind considerate cele mai vulnerabile.

La începutul acestei săptămâni, autoritatea pentru reglementarea energiei din UK a estimat că factura medie anuală la energie va crește în luna octombrie cu până la 800 de lire sterline, de la o medie deja ridicată în aprilie la circa 700 de lire, ceea ce ar însemna un cost total pe gospodărie de circa 2.800 de lire sterline pe an.

Ministrul de Finanțe, Rishi Sunak, a declarat în Parlament că pachetul de noi măsuri, evaluat la circa 15 miliarde de lire sterline, este mai complex și a susținut că el va avea un impact minim asupra inflației.

Conform CNN, companiile din energie și gaze naturale au înregistrat anul trecut un profit de 32 de miliarde de lire.

Ministrul Sunak a argumentat decizia de introducere a impozitului excepțional prin faptul că aceste profituri nu s-au obținut ca urmare a unor riscuri sau investiții asumate, ci au rezultat ca urmare a consecințelor globale cauzate de anii de pandemie, incluzând aici și carantina pe scară largă impusă în China, dar mai ales de războiul din Ucraina, informează BBC.

Pe de altă parte, el le-a transmis companiilor că această impozitare excepțională va dura circa un an și va fi retrasă în momentul în care prețurile la petrol și gaze vor reveni la normal.

În același timp, ministrul britanic de Finanțe a încurajat companiile să investească. ”Cu cât o companie va investi mai mult, cu atât va plăti taxe mai mici”, a subliniat acesta.

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate