Guvernul german va examina dacă mai doreşte să-şi menţină prezenţa pe Twitter după ce această reţea de socializare a fost preluată de Elon Musk, spre bucuria nedisimulată a foștilor președinți putiniști Donald Trump și Dmitri Medvedev, care au anunțat că rețeaua socială ”a intrat pe mâni bune” și i-au urat succes miliardarului în lupta împotriva ”dictaturii ideologice” pe social media, potrivit DPA, EFE și France Presse.
Noul patron al Twitter a semnalat că intenţionează să reducă limitele ce restricţionează conţinuturile pe reţeaua de socializare, dar fără a o transforma într-un spaţiu de manifestare a urii şi diviziunilor.
”Vom monitoriza în săptămânile şi lunile următoare posibilele schimbări pe platformă şi vom trage propriile concluzii”, a spus un purtător de cuvânt al guvernului german, adăugând că această declaraţie nu este menită să fie o ameninţare.
Dar ”aceste concluzii ar putea fi, pentru a răspunde la o întrebare, dacă mai dorim sau nu să avem o prezenţă pe platformă”, a confirmat acelaşi purtător de cuvânt.
Tot vineri, după anunțarea preluării, fostul preşedinte american Donald Trump a salutat faptul că de acum înainte Twitter „a intrat pe mâini bune”.
„Twitter este acum pe mâini bune şi nu va mai fi condus de nebunii stângii radicale care ne detestă cu adevărat ţara”, a declarat el pe reţeaua sa, Truth Social. Miliardarul republican nu a spus dacă intenţionează să se întoarcă pe platformă, unde a fost suspendat permanent după asaltul asupra Capitoliului.
Culmea, preluarea a fost salutată cu bucurie de unul dintre cei mai mari nebuni ai stângii radicale, dar nu din SUA ci din Rusia teroristă, măscăriciul Dmitri Medvedev.
Astfel, fostul preşedinte rus Dmitri Medvedev i-a urat miliardarului Elon Musk noroc în lupta sa cu ”partizanatul politic şi dictatura ideologică” pe Twitter.
În acelaşi mesaj, fostul preşedinte, în prezent vicepreşedinte al Consiliului de Securitate al Rusiei, i-a cerut dojenitor noului patron al Twitter să ”lase la o parte afacerea cu (sateliţi) Starlink în Ucraina”, reţeaua de sateliţi prin care Musk a ajutat Ucraina să menţină operaţionale internetul şi comunicaţiile în perioada scursă de la declanşarea agresiunii militare ruse.
Musk şi Medvedev au avut cu o săptămână în urmă un scurt dialog pe Twitter, mult comentat apoi, după ce fostul preşedinte rus a ironizat demisia premierului britanic Liz Truss.
Magnatul american a calificat ”destul de bun” mesajul ”troll” al lui Medvedev şi l-a întrebat pe acesta ”cum merg lucrurile la Bahmut”, un oraş din estul Ucrainei pe care armata rusă se chinuie fără succes să-l cucerească. ”Ne vedem la Moscova de Ziua Victoriei”, i-a răspuns oficialul rus.
Elon Musk a pledat recent pentru negocieri de pace în Ucraina, el schiţând şi un plan pe principiul pace contra teritorii, idee salutată de Moscova, dar care a indignat Kievul.