marți, septembrie 26, 2023
AcasăAgenda ZileiHarta centrelor de imunizare va conține și cu ce tip vaccin se...

Harta centrelor de imunizare va conține și cu ce tip vaccin se face în locație

Harta centrelor de imunizare pe tipuri de vaccin anti-COVID a devenit activă şi este disponibilă pe site-ul de informare Vaccinare COVID, a anunţat Centrul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea (CNCAV).

Cu suportul Serviciului de Telecomunicaţii Speciale (STS), a fost devansată implementarea acestei funcţionalităţi în platforma de programare.

CNCAV precizează că harta cuprinde toate centrele de vaccinare active în platformă, tipul vaccinului administrat în acestea, numărul locurilor disponibile şi numărul persoanelor înscrise pe lista de aşteptare.

„Harta este interactivă şi fiecare utilizator poate filtra afişarea centrelor pe judeţe sau pe numărul locurilor disponibile. De asemenea, sunt afişate statistici privind numărul total al persoanelor înscrise pe listele de aşteptare pentru fiecare dintre cele trei vaccinuri produse de companiile farmaceutice: Pfizer BioNTech, Moderna şi Oxford AstraZeneca”, anunță autoritățile.

De asemenea, CNCAV a anunțat că o nouă tranşă de vaccin livrată de compania Moderna – 162.000 de doze – va sosi vineri în ţară, pe cale terestră.

Mâine, dozele de vaccin vor fi distribuite astfel:

  • Centrul Naţional de Stocare Bucureşti – 112.300 doze;
  • Centrul Regional de Depozitare Braşov – 4.500 doze;
  • Centrul Regional de Depozitare Cluj – 9.000 doze;
  • Centrul Regional de Depozitare Constanţa – 10.000 doze;
  • Centrul Regional de Depozitare Craiova – 2.200 doze;
  • Centrul Regional de Depozitare Iaşi – 11.500 doze;
  • Centrul Regional de Depozitare Timişoara – 12.500 doze.

Din cele 112.300 de doze care vor sosi la Centrul Naţional de Stocare Bucureşti, 85.300 doze de vaccin vor rămâne în depozitul central de la INCDMMC pentru a fi distribuite, conform solicitărilor, la o dată ulterioară.

Până în prezent, au fost recepţionate 264.000 de doze Moderna, iar din data de 4 februarie au fost vaccinate 120.160 de persoane.

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate