sâmbătă, iulie 13, 2024
AcasăAgenda ZileiPSD vrea la guvernare după ce s-a dus greul crizei sanitare și...

PSD vrea la guvernare după ce s-a dus greul crizei sanitare și economice

Partidul Social Democrat (PSD) vrea la guvernare, acum că s-a dus greum crizei sanitare și economice și spune că este capabil să revină la guvernare, potrivit preşedintelui formaţiunii politice, Marcel Ciolacu.

Potrivit liderului PSD, social-democraţii dispun de specialişti în domeniul sanitar pentru a putea gestiona actuala criză sanitară, nominalizându-i pe Alexandru Rafila, Adrian Streinu Cercel, Leonard Azamfirei şi Patriciu Achimaş-Cadariu.

„PSD este pregătit în orice moment şi are specialiştii necesari să guverneze la orice oră din zi şi din noapte şi să îşi asume această guvernare. PSD este capabil şi îşi asumă o guvernare în plină criză sanitară şi economică”, a precizat Ciolacu.

Totodată, liderul social- democrat a subliniat că actualul Parlament nu mai reprezintă realitatea, spunând că dacă mâine ar fi organizate alegeri, structura Legislativului s-ar modifica semnificativ.

„Eu nu vreau să îl dezmint pe preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, care spunea la un moment dat că Parlamentul nu mai reflectă realitatea. Îl anunţ oficial că, după trei luni de când a revenit guvernul său, Parlamentul nu mai reprezintă realitatea. Dacă mergem mâine la vot, vom avea altă structură a Parlamentului. Lucrurile s-au întors foarte repede”, a afirmat Ciolacu.

PSD vrea la guvernare, Ciolacu, nu neapărat președintele României

Mai mult, Ciolacu spune că preşedintele în exerciţiu al Partidului Social Democrat (PSD) nu va mai candida, automat, la funcţia de preşedinte al României.

Statutul PSD va fi modificat, astfel încât va fi ruptă această paradigmă prin care preşedintele de partid era automat şi candidat pentru funcţia de preşedinte al României.

„Noi am venit cu o modificare la statutul PSD pe care o să o facem în cadrul Congresului, în care să rupem această paradigmă prin care preşedintele de partid era automat şi candidat pentru funcţia de preşedinte al României. O să avem nişte alegeri preliminarii şi am vorbit asta şi astăzi cu domnii primari. Toţi primarii, viceprimarii, aleşii locali să participe la aceste alegeri preliminare şi să îşi aleagă pe cine consideră ei că este cel mai bine dintre cei care doresc să participe la această cursă. Cu alte cuvinte, să nu mai fie o decizie a unui număr restrâns de membri de partid. Această decizie este cea mai importantă decizie pe care o ia un for al partidului. La noi va fi altfel decât la domnul Orban”, a afirmat Ciolacu.

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate