vineri, decembrie 1, 2023
AcasăAgenda ZileiHărți interactive de la CNAIR să vedeți pe unde rămâneți blocați de...

Hărți interactive de la CNAIR să vedeți pe unde rămâneți blocați de Revelion

Hărţile interactive care prezintă situaţia drumurilor şi autostrăzilor, cu sectoarele de drum închise sau restricţionate, sunt active pe site-ul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

„Ministerul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor anunţă că, începând de astăzi, pe site-ul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere – www.cnadnr.ro – AICI pot fi accesate hărţile interactive care prezintă situaţia drumurilor naţionale şi sectoarele cu risc de înzăpezire. Cele două hărţi au fost dezvoltate de Centrul De Studii Tehnice, Rutiere şi Informatice – CESTRIN, fără costuri suplimentare, în cadrul unui proiect pilot care va fi finalizat prin lansarea unor aplicaţii pentru dispozitivele mobile”, spun oficialii Ministerului Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor.

În ceea ce priveşte harta sectoarelor cu risc de înzăpezire, aceasta este actualizată în baza datelor furnizate de către DRDP-uri. Dacă pentru început vor fi disponibile doar informaţiile privind transportul rutier, pe parcursul etapelor de dezvoltare a hărţilor interactive vor fi introduse şi cele referitoare la celelalte moduri de transport, respectiv feroviar, naval şi aerian.

Hărți interactive de la CNAIR

Compania de Autostrăzi face eforturi pentru a pune în spirjinul cetăţenilor elemente care să le confere o anumită siguranţă pe drumurile naţionale şi pe autostrăzi. În acest sens, am lansat azi o aplicaţie, o hartă în care sunt evidenţiate zonele cu risc de înzăpezire, o hartă bazată pe un anumit istoric al evenimentelor care s-au petrecut pe drumurile naţionale şi pe autostrăzi, o hartă care, în prima etapă, va fi accesată de pe site-ul companiei doar pe partea de transport rutier, urmând ca într-o a doua etapă, sub cupola Ministerului Transporturilor, să cuplăm şi celelalte moduri de transport – feroviar, naval şi aerian, iar a treia etapă va fi lansarea unei aplicaţii mobile care să cuprindă toate modurile de transport şi să poată fi accesată de participantul la trafic foarte uşor, să fie informat corect, în timp util, cu zonele care sunt cu probleme. Harta mai dispune şi de o bază de date venită de la ANM cu acele avertizări meteo, iar aceste informări pe care le primim frecvent de la ANM vor fi încărcate pe această platformă pentru a fi puse în evidenţă zonele sau drumurile care sunt supuse unor probleme de înzăpezire”, a declarat directorul CNAIR, Sorin Scarlat.

Este important pentru cei care utilizează reţeaua de drumuri naţionale în această perioadă să aibă acces la aceste date, pentru a identifica o altă rută de transport în cazul în care unele drumuri au probleme.

„Există un dispecerat cu activitate permanentă. În momentul în care se dispune aplicarea restricţiei, în maximum 20 de minute va fi introdusă în platforma hărţii această restricţie. Deci, teoretic, ne axăm să scurtăm perioada de la luarea deciziei până când va fi încărcată în această platformă, astfel încât cei care utilizează reţeaua de drumuri să fie informaţi corect şi rapid. Înainte existau comunicate ale Companiei de Autostrăzi cu privire la aceste restricţii, dar, după cum vedem, flexibilitatea companiei va trebui extinsă şi va trebui sub orice formă informat participantul la trafic. Până acum o făceam cu aceste comunicate, dar ne axăm toate eforturile pentru a pune în aplicare această formulă”, a mai spus Scarlat.

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai accesate