marți, iunie 18, 2024
AcasăAgenda ZileiÎn lupta cu coronavirusul, sistemul sanitar ignoră restul bolnavilor din România

În lupta cu coronavirusul, sistemul sanitar ignoră restul bolnavilor din România

În lupta cu coronavirusul, sistemul sanitar ignoră restul bolnavilor din România, de aceea Guvernul trebuie să răspundă aşteptărilor tuturor bolnavilor, a declarat deputatul PMP Cătălin Cristache. 

„Sunt tot mai multe exemple în presă şi raportări ale asociaţiilor pacienţilor din România care arată faptul că, din dorinţa de a lupta cât mai eficient cu virusul ucigaş SARS – CoV2, se iau măsuri birocratice şi administrative care afectează serviciile medicale pentru pacienţii care au afecţiuni cronice sau urgenţe sanitare. Sunt cazuri de persoane care au suferit AVC-uri sau atacuri de cord pentru care tratamentul a întârziat din cauza testării împotriva coronavirusului. Persoanele cu afecţiuni oncologice au avut întârzieri în tratamentele cu citostatice”, precizează Cristache.

Sistemul sanitar ignoră restul bolnavilor din România

Există riscul ca situaţia să se agraveze şi mult, dacă autorităţile vor respecta întocmai recomandările din raportul Institutului Naţional pentru Sănătate Publică (INSP).

„INSP susţine că, nici mai mult, nici mai puţin, ‘din cauza transmiterii comunitare a SARS-CoV-2 în România, toţi pacienţii care se internează trebuie consideraţi ca fiind potenţial infectaţi’. În opinia mea, asta înseamnă introducerea unei birocraţii incredibile şi a unei întârzieri care vor genera pierderi de vieţi omeneşti atunci când se prezumă că o persoană este infectată. Luptăm cu toate forţele împotriva COVID 19, dar nu trebuie să îi prezumăm pe toţi bolnavii care au nevoie de tratament intraspitalicesc ca fiind infectaţi. Este absurd şi contraproductiv. Mai ales în condiţiile în care, de la nivel guvernamental, s-a făcut deja o nouă categorisire a spitalelor. Deci, trebuie ca Guvernul să renunţe la acea recomandare a INSP care prioritizează, pe raţiuni de imagine, unii bolnavi deasupra altora”, afirmă deputatul PMP.

În sprijinul afirmaţiilor sale, Cristache a menţionat că în România sunt aproape 500.000 de persoane care suferă de afecţiuni oncologice, peste 800.000 de români au diabet şi peste 150.000 de români au anual probleme cardiace.

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate