marți, decembrie 5, 2023
AcasăAgenda ZileiÎncepe bătălia între Guvern și Parlament pe companiile românești

Începe bătălia între Guvern și Parlament pe companiile românești

Începe bătălia între Guvern și Parlament pe companiile românești, după ce, în urmă cu câteva luni, parlamentarii PSD au dat o lege prin care se interzice vanzarea participatiilor companiilor românesti pentru o perioadă de doi ani. 

Potrivit ministrului de Finanțe, Florin Cîțu, barierele puse în Parlament care opresc capitalizarea companiilor româneşti pe piaţa de capital vor fi anulate imediat după ce se va schimba majoritatea parlamentară.

„Vă promit că imediat după ce se va schimba majoritatea parlamentară vom anula acele bariere puse în Parlament care opresc capitalizarea companiilor româneşti pe piaţa de capital. Pentru că despre asta este vorba când vorbim de companiile de stat, nu este vorba de vânzare, de a preda străinilor şi aşa mai departe. E vorba de capitalizare. E vorba de a injecta capital în companii pentru a le face mai profitabile, pentru a păstra locuri de muncă şi pentru a crea profit. Despre asta este vorba. Şi aceasta face piaţa de capital şi o face cel mai bine pentru că o face obiectiv. Deci acest lucru îl vom face imediat după ce se schimbă majoritatea parlamentară”, a spus Florin Cîţu.

Bătălia între Guvern și Parlament începe pe legislativ

Potrivit lui, trebuie să găsim, să identificăm acele bariere din legislaţie în economie care au făcut ca până acum piaţa de capital să nu funcţioneze la potenţialul maxim. Acesta a subliniat că în cazul în care acele bariere care opresc capitalizarea companiilor româneşti pe piaţa de capital sunt legate de fiscalitate ele vor fi eliminate.

„Dacă este nevoie vom face acest lucru pentru a susţine piaţa de capital în perioada următoare. Este nevoie de această sursă alternativă de finanţare pentru că totuşi România este o ţară în curs de dezvoltare şi resursele la buget sunt limitate pentru a susţine toate proiectele şi de aceea pentru multe companii este de recomandat să se finanţeze de pe piaţa de capital. E un mod transparent şi de multe ori mult mai ieftin decât alternativele”, a mai spus ministru Finanţelor.

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai accesate