joi, aprilie 18, 2024
AcasăAgenda ZileiCiolacu baga naționalismul la înaintare ca să apere căpușarea companiilor de stat

Ciolacu baga naționalismul la înaintare ca să apere căpușarea companiilor de stat

Liderul interimar al PSD, Marcel Ciolacu, bagă naționalismul la înaintare ca să apere căpușarea companiilor de stat, așa cum este ea dorită de parlamentarii PSD care au înaintat un proiect de lege cu privire la interzicerea vânzării activelor companiilor mari de stat pentru o perioadă de doi ani. 

Acesta spune că Guvernul PNL a atacat la Curtea Constituţională legea social-democraţilor care interzice vânzarea companiilor de stat pentru că liberalii vor să vândă România pe nimic.

„Germania a blocat vânzarea propriilor companii. Îşi protejează astfel societăţile în faţa firmelor străine care, pe fondul declinului masiv la bursă, le-ar putea prelua extrem de uşor! În România însă, Guvernul PNL atacă la Curtea Constituţională legea PSD care interzice vânzarea companiilor de stat. Pentru că PNL vrea să vândă România pe nimic! Un jaf sălbatic la adresa ultimelor perle ale economiei româneşti! Pentru că PNL nu-şi mai poate onora obligaţiile făcute ‘prietenilor’! Pentru că PNL vrea să-şi păstreze politrucii în funcţiile bănoase din companiile de stat. PSD nu va accepta niciodată ca bunurile cele mai de preţ şi mai profitabile ale statului român să fie vândute pe nimic. O să ne batem cu ei până la capăt pentru ca CEC, Hidroelectrica, Aeroportul Otopeni sau Transgaz să nu ajungă la sponsorii PNL”, a scris Ciolacu pe Facebook.

Deputaţii PNL au atacat la Curtea Constituţională a României (CCR) legea privind unele măsuri pentru protejarea intereselor naţionale în activitatea economică, care prevede, printre altele, interzicerea vânzării participaţiilor statului la societăţi şi companii naţionale.

„Grupul deputaţilor PNL a atacat la CCR legea iniţiată de PSD prin care se interzice vânzarea participaţiunilor statului la societăţi comerciale şi companii naţionale la care statul este acţionar. Legea nu interzice însă valorificarea activelor performante la o societate de către lichidatori, dovada că iniţiatorii legii îşi propun doar vânzarea acelor active performante, cum este cazul societăţii Horticola Bucureşti, unde există conflict de interese între un iniţiator şi lichidator. Reglementarea adoptată ieri de Camera Deputaţilor constituie doar o manipulare naţionalistă pesedistă. În forma scrisă, legea nu va fi aplicabilă pe motiv că PSD a uitat să abroge prevederile legale în vigoare care permit Guvernului României să realizeze privatizări, dacă este necesar, inclusiv prin metoda vânzării de participaţii la societăţi sau companii ale statului”, a anunţat liderul deputaţilor PNL, Florin Roman. 

Specialiștii în finanțe au avertizat asupra pericolelor 

Specialiștii în finanțe, analiștii financiari și economici, liderii pieței de capital și mulți alții au avertizat aceste zile, că o mișcare precum ce pe care o pregătește PSD ar da o grea lovitură economiei. 

Pe de altă parte, cei din PSD nu sunt interesați decât să căpușeze marile companii de stat fără a fi deranjați de alții. 

 

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate