marți, ianuarie 31, 2023
AcasăAgenda ZileiIndemnizație de hrană de doua salarii minime pentru bugetari

Indemnizație de hrană de doua salarii minime pentru bugetari

Începând cu 1 ianuarie 2019,  toţi salariaţii de la stat vor primi indemnizaţie de hrană, cu valoarea echivalentă a  două salarii minime pe economie, potrivit declarațiilor făcute de ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, la Palatul Victoria. 

„Începând cu 1 ianuarie 2019, toţi salariaţii vor primi anual două salarii minime pe economie drept indemnizaţie de hrană. Era o prevedere în ordonanţă şi nu era clar dacă se proroga sau nu. Se aplică de la 1 ianuarie 2019”, a spus Teodorovici. 

Acordarea indemnizaţiei de hrană este prevăzută în Legea 15/2018 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice.

Anul trecut însă, prin Ordonanţa de Urgenţă 90/2017 privind unele măsuri fiscal-bugetare, modificarea şi completarea unor acte normative şi prorogarea unor termene în anul 2018, instituţiile şi autorităţile publice, indiferent de sistemul de finanţare şi de subordonare, inclusiv activităţile finanţate integral din venituri proprii, înfiinţate pe lângă instituţiile publice, nu acordă personalului din cadrul acestora tichete cadou, premii şi nici indemnizaţia de hrană şi indemnizaţia de vacanţă prevăzute de Legea-cadru nr. 153/2017. 

Și alte majorări pentru populație

Pe de altă parte, tot ca o măsură socială, în şedinţa de guvern, a fost crescut plafonul privind acordarea ajutorului minim de încălzire de la 614 la 750 de lei, ţinând cont că a în acest an a existat o creştere a pensiei minime la 640 de lei, iar anul viitor va fi o creştere la 704 lei. 

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate